Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica u 14.30

Repeša: Finci 40 minuta igraju obranu na granici incidenta

'24.08.2012.,Osijek - Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u kosarci  2013. godine u Sloveniji.Hrvatska - Madjarska,Jasmin Repesa Photo:Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorovic/PIXSELL
12.09.2013.
u 10:50

- U nekim utakmicama falilo nam je pravog protoka lopte, više kretanja u napadu, a bez toga protiv Finaca nećemo moći – ističe Repeša

Hrvatski košarkaši danas u Stožicama igraju utakmicu koja će bitno odrediti njihovu sudbinu na Eurobasketu. Pobijede li naši Fince (14.30), bit će to pobjeda velika kao kuća, možda i četvrtfinala vrijedna jer Finska je iz skupine prvog kruga prenijela jednu pobjedu kao i Hrvatska i time bismo je izgurali kao konkurenta.

Govoreći o suparniku, izbornik Jasmin Repeša barem je pet puta ponovio da Finci igraju obranu na granici incidenta.

– Finci igraju najbolju obranu na prvenstvu, bolju no mi. Svake dvije minute mijenjaju način obrane, stalno mijenjaju ritam i momčad koja nije mentalno prisutna u utakmici svih 40 minuta nastrada. Turci i Rusi čekali su da Finci popuste pa da ih onda slome, no Finci popustili nisu.

Studioznom treneru poput Repeše ova je dvodnevna pauza i te kako dobro došla. Ne samo da mu se odmore igrači koji nose najveći teret (Bogdanović, Tomić) i koji igraju ozlijeđeni (Draper, Ukić, Žorić te Simon koji je jedini upitan za utakmicu) nego i da do u detalje prouči suparnika. Novinarima je prezentirao svoju \"disertaciju\" radnog naslova \"Kako pobijediti Finsku\".

– Mi doista imamo više talenta i pojedinačne kvalitete, no da bi to došlo do izražaja, moramo zadovoljiti temeljne stvari u pristupu obrani i napadu. Ako se uđe i s jedan posto stava \"lako ćemo\", neće ih dobiti ni jače momčadi od nas. Oni će naše visoke igrače udvajati i zbog toga loptu moramo spuštati u srce reketa da nas teže \"trapiraju\".

Ideje mozga njihove momčadi Peterija Koponena u startu će pokušati onemogućiti Roko Ukić.

– Njegov najbolji šut dolazi nakon driblinga s promjenom pravca kretanje zdesna ulijevo. Ako pak ide udesno, onda obično ide u prodor. Ukić se pripremio, njemu odgovara uloga u kojoj može dati ekstra doprinos.

Nakon pobjede nad Češkom izbornik je predvodio igrače u pozdravljanju publike. Poželio je to učiniti i danas.

– Pozovite navijače u medijima, volio bih proslaviti još jednu pobjedu s njima – poručio je Repeša.

>>Žorić: Bit će mi žao kad sve završi, moramo nešto napraviti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije