Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO

Rene Poms više nije trener Osijeka, dobio je otkaz nakon ispadanja od Hajduka

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Davor Javorovic/PIXSELL
02.03.2023.
u 15:21

Austrijski trener i nasljednik Nenada Bjelice neće voditi Osijek u derbiju s Dinamom, presudili su mu loši rezultati

Kako smo već i najavili, NK Osijek i Rene Poms sporazumno su dogovorili prekid suradnje. Tome su kumovali loši rezultati i zadnji poraz od Hajduka u četvrtfinalu hrvatskog kupa. Austrijanac je nedavno dobio ugovor do 2024. godine, ali nije opravdao očekivanja mađarskih vlasnika i razlaz je bio neminovan. Jedna od opcija za novog trenera je sportski direktor Ivica Kulešević koji je ujedno i vojnik kluba. Vjerojatno će to biti aktualno do ljeta kada će se tražiti novi trener.

- Uz trenera Pomsa, klub će napustiti i cijeli stručni stožer, a javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o izboru novog trenera i stručnog stožera - objavio je Osijek na svojoj službenoj stranici.

- Zahvaljujemo Reneu i njegovom stožeru na svemu što je dao za naš Klub. Od prvog dana bio je izuzetno korektan, pratio je klupsku strategiju i rezultatski podigao momčad u teškom trenutku. Na žalost, u nogometu se stvari brzo preokrenu i nakon serije negativnih rezultata zaključili smo da je ovo najbolje rješenje za klub i za momčad - rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/11

- Bilo mi je zadovoljstvo raditi u Osijeku, to mi je prvo samostalno trenersko iskustvo. Imali smo dobar početak, mislim da smo radili i dobar posao. Na pripremama je nešto otišlo u krivom smjeru. Nismo imali sreće s uvjetima u kojima smo igrali neke utakmice, nadovezali su se problemi s ozljedama igrača i svaka utakmica koja je bila izjednačena prelomila se na stranu suparnika - započeo je oproštaj Poms. 

Mislim da je ovo dobar trenutak da se klub i momčad vrate na pobjedničke staze, želim im sreću u tome, a zajednički dogovor s klupskim vodstvom je da je u ovom trenutku najbolja opcija za klub da se raziđemo i da nastavim svojim putem slijediti svoje ambicije -  poručio je donedavni trener Osijeka, Rene Poms. 

Komentara 6

DU
Deleted user
15:29 02.03.2023.

Novom strategu neće biti nimalo lako. Uprava očekuje vrhunske rezultate, a prodala je dobre igrače ii ostavila osrednje.

BE
Berri
15:33 02.03.2023.

Jučer sam napisao da onaj trener koji izgubi dobiva otkaz.

PL
plajo
15:37 02.03.2023.

Ma ćao! još ti moraš peći zanat , šteta za Gorana Tomića što ga nisu uspjeli dovesti na vrijeme, Osijeku treba trener takvog kalibra, tu još spadaju Bišćan, Kek, ili neka dovedu Dambrauskasa može i Pamića , sve je too bolje od Pomsa i Kuleševića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije