Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Remi Rome i Intera: Brozović asistirao, ali i skrivio jedanaesterac

Marcelo Brozović
Foto: Reuters/Pixsell
02.12.2018.
u 22:36

Ivan Perišić je igrao za Inter do 80. minute, Brozović je odradio cijeli susret, dok Ante Ćorić nije nastupio za Romu

U derbiju 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma i Inter su na Olimpicu igrali 2-2, a za drugi gol gostiju asistirao je Marcelo Brozović. Nažalost, hrvatski reprezentativac je skrivio i kazneni udarac za domaćina.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Inter vodio 1-0 i 2-1, no Roma se oba puta vratila.

Marcelo Brozović
1/5

Domaćin je bio bliži prvom pogotku. Imao je nekoliko lijepih prilika, a najbolju je imao Alessandro Florenzi koji je u 26. minuti pogodio vratnicu. Kazna je stigla u 37. minuti kada je Keita Balde zabio za 1-0 nakon brze kontre gostiju. Izjednačio je Cengiz Under u 51. minuti fantastičnim udarcem s više od 20 metara.

No, radost domaćina nije dugo trajala. U 66. minuti Mauro Icardi je zabio nakon ubačaja iz kornera kojeg je sjajno izveo Marcelo Brozović. Nažalost, hrvatski reprezentativac je u 74. minuti skrivio kazneni udarac igrajući rukom što je Aleksandar Kolarov pretvorio u izjednačenje.

Ivan Perišić je igrao za Inter do 80. minute, Brozović je odradio cijeli susret, dok Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, produbila je krizu porazom u Torinu s 1-2. Jurić tako niti nakon sedam kola nije ostvario pobjedu na klupi Genoe.

Genoa je povela golom Christiana Kouamea u 36. minuti, no Torino je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela s dva gola okrenuo rezultat, a strijelci su bili Cristian Ansaldi (45+2) i Andrea Belotti (45+5-11m). Gosti su od 28. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Romulo.

Bila je to već sedma utakmica Genoe pod Jurićevim vodstvom bez pobjede, a pritom je ostvarila tri remija i četiri poraza. Početak nije mogao biti bolji. U prvom susretu pod njegovim vodstvom Genoa je odigrala 1-1 na gostovanju kod prvaka Juventusa. Potom je remizirala kod kuće protiv Udinesea (2-2), zatim su uslijedila tri poraza od Milana (1-2), Intera (0-5) i Napolija (1-2). Niz bez pobjede je nastavljen i u debiju protiv Sampdorije (1-1), te porazom u Torinu (1-2).

Jurić je početkom listopada po treći put u svojoj karijeri preuzeo Genou, no sve se glasnije spominje kako bi mogao dobiti otkaz. Jurić je prvi put na klupi bio 28 utakmica, a dobio je otkaz u veljači 2017. da bi ga predsjednik kluba Enrico Preziosi vratio za svega dva mjeseca. I onda mu ponovo dao otkaz u studenom nakon tek dvadeset susreta na klupi.

Frosinone i Cagliari su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 14. minuti golom Francesca Cassate, a izjednačio je Diego Farias u 77. minuti. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna igrao je cijeli susret za Cagliari, a u 40. minuti je dobio žuti karton, dok je Filip Bradarić igrao do 61. minute. Stipe Perica nije nastupio za domaći sastav.

U ranije odigranom susretu Milan je na San Siru pobijedio Parmu sa 2-1, a sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Inglese je goste doveo u vodstvo u 50. minuti. Izjednačio je Cutrone u 55. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Kessie u 71. minuti, realiziravši kazneni udarac koji je sudac Calvarese dosudio nakon pregledavanja snimke na kojoj je vidio igranje rukom u kaznenom prostoru Parme. Kapetan mlade reprezentacije Hrvatske Alen Halilović ostao je na klupi Milana.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Atalanta i Napoli.

Na ljestvici vodi Juventus s 40 bodova, Napoli i Inter imaju po 29 bodova, a slijede Milan (25), Lazio (24)...

>> Pogledajte video: Modrićeva godina iz snova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije