Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAH

Remi i u drugoj partiji dvoboja za svjetsku prvakinju

šah
Foto: Marko Prpić/Pixsell
06.01.2020.
u 15:00

Slijedi prvi slobodan dan, a treća partija dvoboja, u kojoj će Aleksandra Gorjačkina voditi bijele figure, bit će odigrana u srijedu, 8. siječnja

Druga partija dvoboja za naslov svjetske šahovske prvakinje između braniteljice naslova Kineskinje Wenjun Ju i izazivačice Ruskinje Aleksandre Gorjačkine završena je remijem u 40. potezu pa je ukupan rezultat neodlučen 1-1. 

Partija je protekla u izjednačenoj borbi u kojoj Wenjun Ju nije uspjela stvoriti nikakve probleme svoj mladoj suparnici. Gorjačkina je skladnim razvojem figura i brzom izmjenom dama došla do potpuno jednake topovske završnice sa simetričnom pješačkom strukturom.

Pokušaj zauzimanja otvorene linije Wenjun Ju je morala sprečavati ponavljanjem pozicije pa je već u 40. potezu sklopljen remi.

Slijedi prvi slobodan dan, a treća partija dvoboja, u kojoj će Aleksandra Gorjačkina voditi bijele figure, bit će odigrana u srijedu, 8. siječnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije