Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPAN - HRVATSKA 0:0 U Nurnbergu se odigrala utakmica 2. kola skupine F

Remi bez pogotka, bez sreće

sp-prso-txt2.jpg
import
18.06.2006.
u 14:50

Suze su razmazale tisuće hrvatskih lica koja su obojena u crveno-bijele kockice i našu zastavu tužna napuštala stadion Franken u Nürnbergu nakon 0:0 između neuvjerljive Hrvatske i žilavog Japana. Jedni su proklinjali Darija Srnu koji je promašio jedanaesterac, drugi izbornika Kranjčara što nije prije mijenjao igrače, a treći sreću i Kawaguchija. Otišli su kroz šumu prema gradu šokirani, strepeći nad kockastima, za koje nisu štedjeli ni kilometre, ni novac, ni glasnice.

Vrhunski navijači
I ponovno su bili vrhunski,  još su jednom bili divni, što u svakoj izjavi naglašavaju i hrvatski reprezentativci, koji jučer nisu imali sreće, ali još više nisu imali umijeća da razvesele puk i da se približe osmini finala.

Ondje mogu samo sruše li Australiju, dobru i neugodnu momčad Guusa Hiddinka.  
Prije osam godina vatreni su stenjali u Nantesu, u paklenoj vrućini dugo su lomili žilavi Japan, a onda je genijalni Davor Šuker ugurao loptu iza Kawaguchija za velikih 1:0. Jučer su kockasti stenjali u isto tako paklenoj vrućini stadiona u Nürnbergu. No, jučer nismo imali svog Šukera. Ovaj put slavio je Kawaguchi, i protiv Srne, ali i svih pokušaja. Samo jednom bio je matiran, no lopta koju je sjajno opalio Niko Kranjčar završila je na gredi.

Na rasprodanom stadionu po velikoj vrućini vidjeli smo za živce teško gledljivu utakmicu, neugodnu Zicovu momčad koja je u polju igrala nadahnuto, čiji su vezni igrači dobro čuvali loptu, a preko sjajnog Nakamure stvarali podosta problema kockastima u sredini.

Uza sjajnog vratara i Fortunu, Japan je zaustavio Zlatka Kranjčara, koji će do četvrtka imati i te kako nemirne snove. Možda bi bilo drukčije da je Cico prije na travnjak poslao Luku Modrića, kojeg su zvali navijači, koji je s nekoliko točnih dodavanja ubrzao našu igru. Šteta što je u prvom dodiru s loptom slabo pucao. Možda bi bilo drukčije da je Cico odlučio zamijeniti jednog od dva zadnja vezna igrača, koji su u igri prema naprijed ipak preskromni.

Ulaze Modrić ili I. Leko
Analizirat će se sljedećih dana, sada je važno pronaći najbolju momčad, Tudor će vjerojatno u zadnju liniju umjesto Roberta Kovača koji zbog žutih kartona mora na tribinu, a otvorit će se prostor za Modrića ili Ivana Leku.

Da bismo u igri dobili više na kreaciji, jer u četvrtak navečer jednostavno moramo do pobjede. Čeka nas pakao, no još dišemo. I vjerujemo, kao i more hrvatskih navijača koji su sinoć patili!


JAPAN - HRVATSKA 0:0

Nürnberg, stadion Franken.
Gledatelja: 37.000
Vrijeme sparno i teško za igru.
Sudac: Frank de Bleeckere (Belgija).

Udarci u okvir: Japan 5; Hrvatska 6
Udarci na gol: Japan 12; Hrvatska 16
Zaleđa: Japan 1; Hrvatska 6
Prekršaji: Japan 19; Hrvatska 18
Korneri: Japan 5; Hrvatska 11
Žuti kartoni: Japan 3; Hrvatska 2
Crveni kartoni: Japan -; Hrvatska -
Posjed lopte: Japan 56%; Hrvatska 44%

Japan
Kawaguchi junak 7.5
Kaji prodoran 6.5
Nakazawa slab 5.5
Mijamoto loš 5.5
Alex čvrst 6.5
Nakamura znalac 7
Fukunishi tkač 6 (od 46. Inamoto ništa 5)
Nakata premalo 6
Ogasawara nemoćan 5.5
Janagisawa mister promašaj 5 (od 61. Tamada slab 5)
Takahara nevidljiv 5 (od 85. Oguro -)

Hrvatska
Pletikosa siguran 6.5
Šimić čvrst 6.5
R. Kovač nervozan 6
Šimunić snažan 6.5
Srna tragičar 5 (od 87. Bošnjak -)
Tudor griješio 6.5 (od 69. Olić pokušavao 6)
N. Kovač borben 6.5
Babić suzdržan 6
Kranjčar šteta za gredu 6 (od 78. Modrić -)
Klasnić trudio se 6
Pršo previše povučen 6.5

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije