Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL!

Remetinečki dečki Šestak i Romac i dalje su na čelu kluba

Podravka
Josip Maljak | Pixsell
11.02.2010.
u 11:15

Romac, Šestak i Pavlović više nisu čak ni zaposlenici Podravke, mandat u klubu im je istekao, ali oni su i dalje tu.

Nevjerojatno, ali istinito. Iako se već tri i pol mjeseca nalaze u pritvoru zbog sumnji u malverzacije Podravkinim dionicama, predsjednik rukometnog kluba Podravka Vegeta još uvijek je Saša Romac, Zdravko Šestak i dalje je član uprave, kao što je i Josip Pavlović predsjednik Nadzornog odbora! Najšokantnije od svega je da oni više nisu čak ni zaposlenici tvrtke koja već više od 45 godina sponzorira i vodi glavnu riječ u trofejnom koprivničkom klubu.

Upitna legitimnost

No, ni tu nije kraj nelogičnostima! Aktualnoj upravljačkoj garnituri još prošle godine istekao je petogodišnji mandat i pitanje je tko više uopće ima pravo na donošenje bilo kakvih odluka u klubu. Cijelu zbrku jedino može razriješiti skupština kluba, jer su prema statutu imenovanja i smjenjivanja u njezinoj domeni.

Potpredsjednik kluba Dragan Habdija još 29. listopada 2009. izjavio je da će skupština biti održana u najkraćem mogućem roku.

– Maksimalno do kraja godine pripremit ćemo i sazvati skupštinu kluba. Ona je redovita i izborna. Na njoj će biti izabran novi predsjednik kluba, upravni odbor, predsjednik i članovi Nadzornog odbora. Izbore i imenovanja, s ljudima koji znaju, hoće i mogu, predložit ćemo skupštini kluba nakon dogovora s rukovodstvom glavnoga sponzora, a to je naše poduzeće Podravka – izjavio je tada Habdija.

Danas Habdija, iako je zadužen za odnose s medijima, na ista pitanja odgovara s “nemam vremena, vidjet ćemo, radimo na tome, bit ćete obaviješteni na vrijeme...”. Jasno je da vodeći ljudi Podravke trenutačno imaju puno većih briga od rukometnog kluba, ali nije shvatljivo zašto se, ako ništa drugo, u klubu ne napravi prijelazna uprava koja bi se primila u koštac s nagomilanim problemima, pa ako dođe do drastičnih promjena u vodstvu tvrtke nakon skupštine dioničara koja je zakazana za 25. ožujka, ona se vrlo lako može promijeniti na izvanrednoj skupštini kluba. Na kraju krajeva tko više uopće može jamčiti da će nova uprava Podravke biti izabrana u ožujku, a ne recimo u travnju ili svibnju.

Igračicama istječu ugovori


– Budućnost kluba ovisi o skupštini kluba, a ne dioničara – rekao je dobar poznavatelj prilika u klubu.

Pet igračica (Penezić, Kožnjak, Zebić, Gaće, Šerić) kao i trener Zdravko Zovko na ljeto su slobodni, klub je dužan oko četiri  milijuna kuna, a navijači već odavno ne dolaze u dvoranu. Gospodo, nije li to više nego dovoljan znak za uzbunu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije