Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJJAČI CENTRI NA EP

Recept za Litvu Repeša je potražio od Dušana Ivkovića

Hrvatska Grčka (1)
Igor Kralj/Pixsell
20.09.2013.
u 12:11

– Ono što sam usput vidio, Hrvatska je vraški dobra momčad žestoke obrane i dobrih igrača na svim pozicijama. Trebat će nam puno više energije nego protiv Talijana. No, mi smo skinuli teret s leđa – kazao je igrač Litve Martynas Pocius

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Litve, protiv suparnika kojeg je izbornik Jasmin Repeša zacijelo manje priželjkivao no Italiju. Ponajprije zbog činjenice da azzurre ima već skautirane (i pobijeđene u skupini), dok Litvu nije imao priliku pomnije gledati sve do sinoćnjeg četvrtfinala.

Centri su adut Litavaca

A Litavci su momčad s najjačim centrima na Eurobasketu i oni su sinoć upravo taj dio svojeg arsenala iskoristili za odvajanje u posljednjoj četvrtini. Još krajem treće četvrtine Talijani su vodili, a onda su Litavci napravili seriju 15:0. Za pobjedu (81:77) koja im je svojevrsni melem za šokantan poraz u četvrtfinalu prošlog Eurobasketa, na domaćem parketu, od Makedonije.

– Te se utakmice od prije dvije godine ne želim ni sjećati. Četvrtfinale je uvijek najteža i najvažnija utakmica na svakom turniru. Možeš igrati cijelo vrijeme dobro i izgubiti tu utakmicu i sve ode u propast, a možeš igrati tako-tako i s jednim dobrim danom proći u polufinale. Mi smo skinuli veliki pritisak s leđa i sada će biti lakše – zborio je sinoć Martynas Pocius.

O polufinalnom suparniku nije znao puno reći.

– Ono što sam usput vidio jest da je Hrvatska momčad žestoke obrane, dobrih igrača na svim pozicijama. To je vraški dobra momčad i trebat će nam još više energije nego protiv Talijana. Bit će jako važno koliko će energije imati naš jedini razigravač, ako je on uopće pravi razigravač, Mantas Kalnietis.

A kako do nove energije kada su završili utakmicu u 22.45, a polufinale igraju već sutradan u 17.45, pri čemu će Hrvatska imati prednost od tri sata više za odmor i pripremu. O tome je zborio Jonas Kazlauskas:

– Ovaj sustav natjecanja malo je čudan. Najprije smo se tri dana odmarali, a onda bismo u tri dana trebali odigrati tri utakmice. Čeka nas tijesna utakmica, pobijedit će onaj tko će bolje rješavati detalje.

Talijani bez odmora

S još većim problemom susreće se talijanski izbornik Simone Pianigiani. Njega već u 14.30 čeka dvoboj s Ukrajincima u razigravanju za odlazak na SP.

– To je sada moj veliki problem, kako oporaviti momčad za tako važnu utakmicu – pitao se Pianigiani.

Repeša se zacijelo pita kako zaustaviti litavske centre i kako što više izmoriti i otupiti Kalnietisa koji je sinoć upisao 17 koševa i pet asistencija za 36 i pol minuta igre. Zbog toga je vjerojatno sinoć kasno i otišao porazgovarati sa srpskim izbornikom Ivkovićem jer je Srbija pobijedila Litvu.

 >> Draper: Najdraža mi je navijačka 'Bježite ljudi, bježite iz grada'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije