Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRI POZNANICI

Realovci se hrabre: Nikad nismo dobili u Dortmundu, dosta je te ružne tradicije

26.09.2017.
u 13:32

Ove bi sezone u skupini H moglo biti teže pronaći put do šesnaestine finala u kojem je Real uvijek bio, nikad nije zapeo u skupini

Zacijelo u Dortmundu nisu zaboravili 2009. godinu, svoju proslavu 100-godišnjice kluba kada su u goste pozvali Real Madrid. Madriđani predvođeni sjajnim Kakom baš utakmicu nisu shvatili slavljeničkom i prijateljskom pa su pred 75.000 gledatelja usred Njemačke slavili s 5:0.

Znali su to Nijemci, i to ovaj put u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka još kako vratiti, Robert Lewandowski utrpao im je četiri komada, Ronaldo tek ublažio poraz. Dramatično je bilo u uzvratu u Madridu, Real je imao 2:0, ali do tog još jednog pogotka koji bi ga odveo u finale nije uspio stići. Pamti taj posrtaj i naš Luka Modrić koji je u međuvremenu izrastao u ključnu polugu Reala, do te mjere da ga je Zinédine Zidane ostavio na klupi ovog vikenda, kako bi sanirao bolove u leđima i mišića i bio spreman za Borussiju s kojom je Real još kako dobar poznanik. Uefin ždrijeb bio je nemilosrdan pa je ova dva kluba stavio u istu skupinu, baš kao i prošle sezone.

S lakoćom su išli dalje

Doduše, tada su obje te momčadi lako prošle dalje, bez ijednog poraza u skupini u kojoj su još bili Legia i Sporting. A u dva međusobna susreta, dvaput je bilo 2:2, a kao prva je iz skupine prošla Borussia trenera Thomasa Tuchela. No, na kraju je Real podignuo pehar osvajača Lige prvaka, a Borussia je ispala u četvrtfinalu od Subašićeva Monaca.

Ove bi sezone u skupini H moglo biti teže pronaći put do šesnaestine finala u kojem je Real uvijek bio, nikad nije zapeo u skupini. I sad je dobro krenuo u ovo natjecanje, s domaćom pobjedom 3:0 nad ciparskim APOEL-om, no Borussia je odmah ušla u probleme 3:1 porazom kod Tottenhama. No, Real je ubrzo posustao u sezoni, u domaćem prvenstvu već se opasno poskliznuo iako su ga svi vidjeli kao jedinog kandidata za španjolski naslov nakon što je Barca ostala bez Neymara, nakon što su nadigrali Katalonce u Superkupu.

CR imao 18 udaraca bez gola

Borussia je posebni izazov za Real koji je doputovao bez ozlijeđenih Marcela, Thea, Valleja, Kovačića i Benzeme.

– Nikad nismo pobijedili u Dortmundu (tri poraza i tri remija, nap.a.) i vrijeme je da to napravimo. Samo moramo raditi stvari koje smo radili i prije – biti momčad, trčati više od Nijemaca i zabiti im kad nam se ukaže prilika – kazao je Nacho koji se protiv Alavesa našao u udarnoj postavi, baš kao i Dani Ceballos, junak pobjede koji je zabio oba pogotka.

Španjolski mediji u Ceballosu vide novog Luku Modrića.

– Igrati uz Luku za Danija je najveći dobitak, puno će naučiti. Kako sad zbog ozljede nema Matea Kovačića, Ceballos bi mogao ugrabiti svoju priliku, pokazao je to protiv Alavesa – hvale svog 21-godišnjeg veznjaka.

Cristiana Ronalda zasad ne mogu baš hvaliti, najveća zvijezda Reala nakon povratka u domaće prvenstvo poslije odrađene suspenzije od pet utakmica ne blista. Jednostavno ne može zabiti, protiv Betisa i Alavesa imao je čak 18 udaraca, protiv Alavesa je dvaput pogodio vratnicu i na licu mu se lako mogla uočiti frustracija, taj voli golove više nego sebe, a kad mu to stane, onda je ljutit na sebe i na cijeli svijet.

Komentara 1

MN
Mnd7779
13:57 26.09.2017.

i danas neće biti lako,gledao sam u subotu protiv Gladbach a,Dortmund melje nikad bolji. Čista jedinica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije