Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Real u Moskvi pobijedio CSKA

17.12.2008.
u 20:43

Moskovski CSKA, aktualni prvak Europe u košarci, nije nedodirljiv kao prošle sezone. Dokazao je to i madridski Real koji je u utakmici 8. kola skupine D Eurolige slavio u Moskvi 82:78.

Nakon što su posrnuli kod posljednje momčadi u skupini, talijanskog Armani Jeans Milana, CSKA je pretprio i prvi poraz na svom parketu, a direktni krivac za to je Louis Bullock.

U samo trideset sekundi (minutu i pol prije kraja) Bullock se dva puta hladnokrvno dignuo iza linije za tri poena, te oba puta pogodio za velikih 80:72. U tom trenutku su se Moskovljani predali i do kraja tek uspjeli ublažiti poraz.

Inače, cijela utakmice je protekla u izmjenjivanju dvije momčadi u vodstvu, ali je na samom kraju gost iz Madrida bio daleko koncentriraniji, a domaćin potpuno neprecizan na postavljenu madridsku zonu.

Hrvatska košarka je imala dva predstavnika u ovom ogledu, a oba su odigrala 21 minutu. Zoran Planinić je za domaćina postigao 8 poena (za dva 1:2, za tri 2:5) uz jedan skok, dok je Marko Tomas za goste postigao 6 poena (za dva 0:1, za tri 2:4) uz jednu ukradenu loptu.

Kod domaćina je najbolji bio Trajan Langdon sa 14 poena i sedam skokova, dok je kod gostiju osim Bullocka (13 poena) najviše pokazao Felipe Reyes sa 19 poena i šest skokova.

Euroliga, skupina D, 8. kolo:
CSKA - Real Madrid 78-82

Armani Jeans Milano - Partizan (kasnije)

Panionios - Efes Pilsen (četvrtak)

Redoslijed: 1. CSKA 6-2, 2. Real Madrid 5-3, 3. Partizan 3-4 (-1), 4. Efes Pilsen 3-4 (-1), 5. Panionios 3-4 (-1), 6. AJ Milano 2-5 (-1).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije