Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK Iako je recesija, cijene nogometaša još se nisu smanjile

Real traži napadača, Aršavin najveća lovina

24.11.2008.
u 08:45

Globalna svjetska financijska kriza još nije pogodila europsko nogometno tržište. Odštete koje traže klubovi za svoje igrače i nogometni menadžeri za svoje štićenike i dalje su visoke, ali pitanje je dokad će biti tako jer će recesija zasigurno zahvatiti sve segmente društva.

Vučica ne da Vučinića
To bismo mogli ubrzo doznati jer je zimski prijelazni rok pred vratima pa su sve češći tekstovi u novinama o tome koji će igrač gdje nastaviti karijeru.

Rus Andrej Aršavin bit će najveća lovina. Tone tiskarske boje već su potrošene na pisanje u koji će klub 27-godišnji napadač Zenita prijeći. Nakon ovogodišnjeg Eura željeli su ga Arsenal, Chelsea, Barcelona, Real, Tottenham, Bayern... Zenit je neke odbio istaknuvši visoku cijenu od 30 milijuna eura, a Rusi ga zapravo nisu ni željeli pustiti zbog planova u Ligi prvaka, koju su prvi put u povijesti ove godine izborili. Iako su još uvijek u igri za drugi krug LP-a, Aršavin je jasno rekao da u siječnju želi otići iz Sankt Peterburga. Cijena je ostala ista, 30 milijuna eura.

Ozljedom koljena Ruda van Nistelrooija, za kojeg je ova sezona završena, ispraznilo se mjesto napadača Reala pa mu Madriđani traže zamjenu. Najviše su zagrizli za crnogorskog napadača Rome Mirka Vučinića. Real i Roma su u odličnim poslovnim odnosima.

U protekle dvije sezone iz Madrida su u “Vječni grad” stigli Julio Baptista i Cicinho, a još ranije je iz Rima u Real prešao Antonio Cassano.Stasiti Crnogorac kraljevski bi klub stajao 20 milijuna eura. Ali iz “Rimske Vučice” su službeno poručili da Vučinića neće prodati, a neslužbeno se nagađa da bi ga pustili za vrtoglavih 33 milijuna eura.

Kao moguća zamjena za Van Nistelrooija spominju se i Hernan Crespo, kojega je u Interu Mourihno gotovo otpisao, Andrej Ševčenko, koji je tek nedavno stigao u Milan, i Argentinac Diego Milito iz Genoe, koji je trenutačno prvi strijelac Serije A.

Mourinho bi Drogbu
Ali od svih su spomenutih klubova dobili odbijenicu. Prema pisanju španjolske Marce, Argentinac Carlos Tevez, koji je dolaskom Berbatova u Manchester United izgubio mjesto u udarnoj postavi, već je s Realom potpisao predugovor, ali službene potvrde još nema.

Nagađa se i o velikoj razmjeni između Intera i Chelseaja. Mourinho se osim Crespa odrekao još jednog napadača – Brazilca Adriana. Njega bi pak u svojim redovima želio vidjeti vlasnik Chelseaja Roman Abramovič, koji bi uz razumnu nadoplatu bio spreman zamijeniti Didiera Drogbu. Chelsea je zainteresiran i za Thierryja Henryja, ali i Michaela Owena.

Još jedan igrač Rome, 24-godišnji Alberto Aquilani mogao bi promijeniti dres.

Trenutačno zarađuje 900 tisuća eura po sezoni i od Rimljana traži bolji ugovor, a ovaj mu istječe na ljeto. Najzainteresiraniji za njegove usluge je Juventus.

Ivica Olić i Mladen Petrić također bi na ljeto mogli dobiti suigrača – Marka van Bommela, koji će vjerojatno na kraju sezone napustiti Bayern, a iz Bavarske bi ga u najveću njemačku lukuu želio dovesti trener HSV-a Martin Jol.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije