Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUPSKI SP

Real protiv Brazilaca: Modrić u pohodu na novu titulu

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.12.2017.
u 07:00

Modrić je čak u polufinalnoj utakmici s Al-Jazireom proglašen najboljim igračem utakmice.

Još jedno nepotrebno nogometno natjecanje bliži se svom kraju. Da, finale 14. izdanja Svjetskoga klupskog nogometnog prvenstva igra se danas, a prošlogodišnji pobjednik Real Madrid ponovo ide po trofej. Jedini razlog zašto bi finale, pa onda i samo natjecanje tog tipa bilo zanimljivo Hrvatima jest zato što će na stadionu Zayed Sports City u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igrati Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Modrić je čak u polufinalnoj utakmici s Al-Jazireom proglašen najboljim igračem utakmice. Izborili su kraljevi tako novu priliku da popune vitrinu Santiago Bernabeua, a osigurao im je to Gareth Bale koji je zabio za 2:1 i riješio pitanje finalista. Čekat će ih s druge strane brazilski Gremio koji je u polufinalu nakon produžetka pobijedio meksičku Pachucu sa 1:0.

Ali Khaseif bio je čudesan

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo prestižno je natjecanje na kojemu nastupaju najbolji svjetski klubovi, pobjednici natjecanja po kontinentima, odnosno prvaci Europe, Južne Amerike, Azije, Oceanije, Afrike te Sjeverne Amerike i Kariba. 
Zanimljivo je kako je Cristiano Ronaldo i na ovom natjecanju uspio srušiti pokoji rekord. Zabio je u polufinalu šesti gol na svjetskim klupskim prvenstvima, čime je postao najbolji strijelac toga natjecanja, ostavivši iza sebe Messija, Delgada i Suareza. Hvala Bogu, nije nas sve počastio svojim pomalo egoističnim izjavama kao što je to napravio kada je nedavno primao Zlatnu loptu.


Luka Modrić
1/13

– Ja sam najbolji igrač u povijesti, u dobrim trenucima i onim lošima – rekao je Ronaldo za France Football, časopis koji je i dodijelio nagradu.


– Poštujem svačije preferencije, ali nikad nisam vidio nikog boljeg od sebe. Uvijek sam to mislio. Nijedan nogometaš ne može učiniti ono što ja mogu. Nema igrača koji je potpuniji od mene. Igram dobro s obje noge, brz sam, moćan, dobar s glavom, zabijam golove, pomažem... Postoje dečki koji preferiraju Neymara ili Messija, ali kažem vam: nitko nije potpuniji od mene – zaključio je CR7 i sigurno nije puno razmišljao prije nego što je sve to i rekao jer u posljednjoj se utakmici nije previše iskazao.

Bale i Modrić ‘ukrali’ su mu šou. Baš kao i suparnički golman Ali Khaseif koji je odigrao utakmicu života.

Real je rekorder

– Bio je čudesan. Prvo smo se šalili na klupi, ali situacija je postala jako ozbiljna kada smo shvatili da mu ne možemo zabiti – rekao je strijelac odlučujućeg pogotka Gareth Bale.

No, bilo kako bilo,
 ulaskom u finale aktualni europski i španjolski prvak ima priliku u jednoj kalendarskoj godini osvojiti čak pet trofeja nakon što su osvojili i europski i španjolski Superkup. Svoje mjesto u povijesti kraljevskog kluba mogao bi ponovo zapisati i trener Zinedine Zidane. Obrani li Real i naslov, francuski bi stručnjak tako u svom posjedu imao sedam trofeja otkako je na klupi Madriđana, a i izjednačio bi se na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na prvom mjestu je Miguel Munoz s čak 16 trofeja.

Real je rekorder po broju pobjeda u ovom natjecanju, a broj od četiri titule mogao bi povećati.

Komentara 1

KO
kordunmoj75
12:36 16.12.2017.

Molimo vas,kad vec pisete o nekom,da je najbolji,ili najgori,navedite izvore vasih pisanja,jer ja ni u jednim Spanjolskim medijima tu pohvalu Modricu ne mogu pronaci,niti u drugim nekim europskim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije