Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Real minimalno slavio, Modrić igrao i pogodio vratnicu

Luka Modrić
NordPhoto/PIXSELL
30.09.2020.
u 23:39

Cijelu utakmicu je za Kraljevski klub odigrao Luka Modrić koji je u 89. minuti pogodio vratnicu. Real je dosad odigrao tri utakmice i na trećem je mjestu sa 7 bodova.

Nogometaši Reala slavili su u 4. kolu kod kuće u Madridu protiv Valladolida s 1-0.  

Realu je pobjedu donio Brazzilac Junior Vinicius, koji je u drugom dijelu zamijenio lošeg Luku Jovića, a u 65. minuti dao jedini gol na utakmici. 

Španjolski prvak nije igrao dobro, ali bilo je to dovoljno za pobjedu. Cijelu utakmicu je za Kraljevski klub odigrao Luka Modrić koji je u 89. minuti pogodio vratnicu. Real je dosad odigrao tri utakmice i na trećem je mjestu sa 7 bodova. 

U drugoj utakmici večeri Elche je pogotkom Boyéa (37) slavio kod Eibara s 1-0. 

Liga kup - City i United u četvrtfinalu

Manchester City, Manchester United, Everton i Newcastle United izborili su plasman u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

City je rutinski odradio gostovanje kod Burnleyja pobijedivši sa 3-0. Dva gola zabio je Sterling (35, 49), a jednog Ferran Torres (65).

Identičnim rezultatom je Manchester United na gostovanju pobijedio Brighton & Hove Albion, a golove su zabili McTominay (44), Mata (73) i Pogba (80).

Everton je sa 4-1 pobijedio West Ham, a junak susreta bio je trostruki strijelac Calvert-Lewin (11, 78, 84). Među strijelce se upisao i Richarlison (56), dok je za goste zabio Snodgrass (46).

Četvrtoligaš Newport County bio je na korak do iznenađenja i samo su ga minute dijelile od pobjede protiv Newcastle Uniteda. No, "svrake" su u samoj zvršnici izjednačile, a potom boljim izvođenjem jedanaesteraca prošle dalje. 

Domaćin je poveo u petoj minuti golom Tristana Abrahamsa, a izjednačio je Jonjo Shelvey u 87. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod Newporta su promašili Taylor i Cooper, a kod Newcastle Uniteda Joelinton.

U utorak je četvrtfinale izborio Tottenham pobijedivši Chelsea 5-4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta susret je završio 1-1.

"Bluesi" su poveli u 19. minuti pogotkom Nijemca Tima Wernera udarcem s ruba kaznenog prostora. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Chelsea otkako je ovoga ljeta stigao iz RB Leipziga. Izjednačio je Erik Lamela u 84. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudila je peta serija, Kane je zabio, a Mount je promašio cijeli gol. Prije toga za Tottenham su zabili Dier, Lamela, Hojbjerg i Moura, a za Chelsea Abraham, Azpilicueta, Jorginho i Emerson.

U četvrtak su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Brentford - Fulham, Aston Villa - Stoke City, te Liverpool - Arsenal.

Atalanta razbila Lazio

U odgođenom susretu 1. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je u Rimu deklasirala Lazio sa 4-1.

Momčad iz Bergama je već na poluvremenu vodila 3-0, a potom je u nastavku mirno obranila prednost.

Golove za goste zabili su Robin Gosens (10), Hans Hateboer (32) i Alejandro Gomez (41, 61), dok je pogodak za Lazio zabio Felipe Caicedo (57).

Mario Pašalić je igrao za goste do 56. minute, dok Boško Šutalo nije ulazio u igru.

Uvjerljiv je bio i Inter koji je na gostovanju pobijedio Benevento sa 5-2 upisavši i drugu pobjedu ove sezone.

Inter je poveo u 28. sekundi utakmice, nakon pola sata igre već je vodio sa 3-0, a na poluvremenu 4-1 riješivši pitanje pobjednika. U nastavku susreta oba sastava su postigla po još jedan pogodak.

Strijelci za Inter bili su Romelu Lukaku (1, 29), Roberto Gagliardini (25), Achraf Hakimi (42) i Lautaro Martinez (72), dok je oba gola za domaći sastav zabio Gianluca Caprari (34, 76).

Marcelo Brozović i Ivan Perišić su za Inter zaigrali od 65. minute.

U trećem susretu večeri Spezia je na gostovanju pobijedila Udinese sa 2-0 ostvarivši prvu prvoligašku pobjedu u povijesti kluba.

Junak utakmice bio je bugarski napadač Andrej Galibanov koji je zabio oba gola za goste. Prvog u 30. minuti, a drugog u posljednjim trenucima susreta i to s igračem manje. Gosti su naime, od 66. minute igrali bez isključenog Claudia Terzija. Martin Erlić je igrao za goste od 67. minute.

Spezia je prvi put u povijesti izborila plasman u Serie A, no premijeran nastup u elitnom društvu nije prošao najbolje. Kod kuće je izgubila od Sassuola sa 1-4. Međutim, u drugom dvoboju je dočekala i pobjedu i to na gostovanju.

Na ljestvici vode Napoli, Atalanta, Inter, Verona i Milan sa po šest bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije