Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE PRIVATNA STVAR'

Real Madrid nije želio komentirati istragu USKOK-a oko Kovačićeva transfera

Malmo - Real, Mateo Kovačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.11.2015.
u 08:41

– To je privatna stvar nogometaša u koju klub ne ulazi te takve stvari ne objavljujemo – rekla je glasnogovornica Reala Marta Santisteban, napomenuvši da obavijesti stavljaju na svoju internetsku stranicu

Španjolski nogometni klub Real Madrid odbio je u ponedjeljak reći jesu li od hrvatskih istražitelja dobili upit vezan za prelazak Matea Kovačića iz milanskog Intera u kojem su posredovali agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan obuhvaćeni istragom u Hrvatskoj.

– To je privatna stvar nogometaša u koju klub ne ulazi te takve stvari ne objavljujemo – rekla je Hini glasnogovornica kluba Marta Santisteban, napomenuvši da obavijesti stavljaju na svoju internetsku stranicu.

– No, ovu informaciju ne bismo objavili – dodala je.

Ured za istraživanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) istražuje tvrtku Rasport Management registriranu u Švicarskoj za koju su radili agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan.

Njih dvojica su 19. kolovoza u ulozi Kovačićevih zastupnika prisustvovala potpisivanju ugovora 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca s madridskim klubom na stadionu Santiago Bernabéu.

Uskok istražuje je li u transferima Kovačića iz Dinama u Inter, a zatim iz Intera u Real Madrid bilo nepravilnosti, odnosno jesu li agenti preko ugovora s nogometašem nezakonito izvlačili novac iz zagrebačkog kluba.

– O predmetima u kojima je istraga u tijeku, sukladno zakonskim odredbama, ne dajemo informacije – napisao je u e-mailu Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

Mario Mamić i Nikky Vuksan nisu bili dostupni za komentar. Prilikom svečanosti potpisivanja ugovora u Madridu Vuksan je rekao da ne daje izjave hrvatskim medijima te je odbio ostaviti kontakt. 

"Istraga predsjednika Dinama utječe na Kovačića“, naslov je teksta u Marci uz nadnaslov „Prelazak u Real Madrid, pod sumnjom“. List AS u svom naslovu ističe da bi "istraga mogla utjecati na Kovačića“.

Na pitanje kako se osjeća hrvatski reprezentativac, u Real Madridu kažu da je to privatna stvar igrača. Isto vrijedi i za Luku Modrića, čiji su zastupnici, prema pisanju hrvatskih medija, također bili Mamić i Vuksan i koji je svjedočio u Uskoku vezano za svoje transfere.

Subotnji El Clasico na Santiago Bernabeuu pratio je i hrvatski izbornik Ante Čačić. Modrić odigrao svih 90 minuta, a Kovačić ostao na klupi.

– Teško mi je reći utječu li medijski napisi i istrage na njih. To nisam primijetio prilikom reprezentativnog okupljanja – rekao je Hini Čačić.

Kovačić i Modrić nalaze se na popisu igrača za gostujuću utakmicu Lige prvaka u srijedu protiv Šahtara.

>> Na račune Zdravka i Marija u četiri godine sjelo 19 milijuna kuna

Komentara 5

MS
mare_split
10:01 24.11.2015.

Nije EU komunjarska banana! USKOK neme ništa od činjenica/dokaza, samo pretpostavke koje je sačinio Lepi, netragom 'nestao' ljubitelj DIV-aica!

ZO
Zonasumraka4
10:14 24.11.2015.

Ajmo malo o slučaju razdjelnici,dobro reče utunelu, to je kriminal SDP-a, postaju iritantni s Mamićem,Kalmetom i ostalim slučajevima kada izvlače iz naftalina kad im zatreba,očito se pripremaju za moguću opciju novih izbora,pa treba obrlatit naivne birače koji im još slijepo vjeruju

TV
tvrdapixa
10:16 24.11.2015.

Za one koji još ne znaju - rasprava o Mamiću uskoro u španjolskom parlamentu! Ukoliko ova situacija neće utjecati na Dinamovu igru - na redu je hapšenje igrača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije