Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN - REAL

Real kreće po svoj 15. naslov, najviše šanse za trofej ima Manchester City

FILE PHOTO: Champions League Final - Manchester City v Inter Milan
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/5
20.09.2023.
u 07:00

Derbi dana, ali i kola Lige prvaka večeras u 21 sat igraju Bayern i Manchester United na Allianz Areni

U Münchenu se večeras (21 sat) igra jedna od najzanimljivijih utakmica prvog kola Lige prvaka. To je uistinu derbi kola jer sastaju se Bayern i Manchester United.

Modrić se nada minutama

U Njemačkoj je počeo i Oktoberfest pa ova nogometna fešta može biti samo plus na cjelokupnu atmosferu. Bavarska momčad rijetko podbacuje u elitnom natjecanju, a ove sezone u svojim redovima ima i najboljeg engleskog napadača Harryja Kanea. Od njega se puno očekuje, posebice u Ligi prvaka. United on dobro poznaje, protiv njih se naigrao... Osim toga, tu je i jedan od najvećih svjetskih nogometnih talenata Jamal Musiala.

Ipak, momčad nije bez problema, u prvom redu to je obrana. Naime, nakon što se Manuel Neuer teško ozlijedio, braniti mora Sven Ulreich.

S druge strane, momčad Manchester Uniteda u posljednje vrijeme ne djeluje uvjerljivo. Pod trenerom Erikom ten Hagom doživjeli su uvjerljiv subotnji poraz kod kuće od Brightona (1:3), tu su i porazi od Arsenala i Tottenhama, a u Ligi prvaka čeka ih samo još teži zadatak.

Čini se da je Marcus Rashford izvan forme, a čuda se ne očekuju ni od Brune Fernandesa. Bilo kako bilo, bit će zanimljivo na Allianz Areni.

U ranijem terminu u 18.45 gledamo dva susreta, onaj Galatasaraya i Kopenhagena te Real Madrida i Union Berlina.

Real u Ligi prvaka kreće po svoj 15. naslov u povijesti, a pod vodstvom Carla Ancelottija niže pobjede i u savršenom je prvenstvenom nizu. U La Ligi ima svih pet pobjeda pa njemačka momčad ne bi trebala zadavati veće probleme. Pitanje je koliko će minuta dobiti kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je za Real u posljednjoj utakmici zaigrao od 62. minute.

Od ostalih utakmica u 21 sat sastaju se Arsenal i PSV, Benfica i Salzburg, Braga igra protiv Napolija, Real Sociedad protiv Intera, a susreću se i Sevilla našeg Ivana Rakitića i Lens.

Izašle kalkulacije

Dodajmo kako su u međuvremenu izašle kalkulacije o tome tko bi mogao osvojiti "klempavi pehar" ove sezone. Istraživači "Gracenote Livea", tvrtke koja se bavi nogometnim statistikama, trenutačno najveće šanse za naslov daju aktualnom prvaku Manchester Cityju. Građanima se daje 37 posto šanse, a slijedi ih Real Madrid, kojemu statistika daje tek 13 posto šanse da osvoji trofej Lige prvaka. U prvih pet nalazi se još Bayern München s 11 posto, Barcelona ima šest posto te Arsenal pet posto. Talijanski prvak Napoli i francuski prvak PSG imaju tek dva posto šanse, a vjerojatnost da će neki novi klub osvojiti naslov tek je 19 posto.

Prvak Srbije Crvena zvezda nije na popisu za osvajanje naslova, već ima najmanje šanse da uopće prođe skupinu. Za takav pothvat statistika joj daje tek sedam posto šanse. Više imaju Kopenhagen s devet posto i Young Boys s 12 posto šanse.

 

Komentara 1

ZP
Zabranjen pristup
08:13 20.09.2023.

Po imenima je derbi ali po kvaliteti utakmica dva kluba koji se traze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije