Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA KOŠARKA

Real i Barcelona odradili domaće zadatke

Košarka
08.11.2009.
u 16:04

U tri zasad odigrane utakmice nedjeljnog programa 6. kola španjolskog košarkaškog prvenstva nije bilo većih iznenađenja. Pobjede su ostvarili favoriti, Barcelona i Real Madrid.

Najvećim se iznenađenjem može nazvati gostujuća pobjeda Estudiantesa nad Valladolidom 89-83, budući je za Estudiantes to bilo prvo osvosezonsko slavlje. Do njega su Madriđani došli na krilima Amerikanca Nika Canera-Medleyja, strijelca 20 koševa.

Real Madrid zadržao je stopsototan učinak i do šeste pobjede došao protiv Alicantea na domaćem parketu rezultatom 78-68. Srbin Novica Veličković bio je najbolji u redovima “kraljevskog kluba” s 15 ubačenih koševa u jednako toliko minuta provedenih na parketu, a kvalitetno je odigrao i Jose Garbajosa s 13 ubačenih koševa.

U redovima poraženog Alicantea najbolji je bio Litavac Mindaugas Katelynas s 21 košem, dok je hrvatski reprezentativac Mario Stojić za 22 minute na parketu upisao tek 3 koša (šut za tri 0/6), 4 skoka i 2 asistencije.

Barcelona se lako obračunala s Cajasolom, te je pred domaćom publikom slavila 76-67 pobjedu. Juan Carlos Navarro i Roger Grimau bili su najefikasniji kod pobjedničkog sastava, a Srbin Dušan Savanović sa 19 koševa kod gostiju.

ACB liga, 6. kolo:
Barcelona – Cajasol 76-67
Valladolid – Estudiantes 83-89
Real Madrid – Alicante 78-68

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije