Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPALI IZ 1. HNL

Razočarani navijači Cibalije, Ultrasi, traže ostavke u vrhu kluba

ultrasi,navijači
Goran Ferbežar/PIXSELL
10.07.2013.
u 19:51

Sve dok ne budemo vidjeli pomake na bolje, baš kao na tribini, iz sve snage ujedinjeni ćemo se boriti, poručuju navijači

U povodu ispadanja iz Prve hrvatske nogometne lige vinkovačkog nogometnog kluba Cibalije, Udruga navijača Ultrasi oglasila se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Ispadanjem HNK Cibalia u 2. HNL, udruga navijača Ultras Vinkovci zatražila je da najodgovorniji za ovu blamažu snose odgovornost, odnosno kao što je to normalno i moralno u sređenim klubovima podnesu svoje ostavke. Mislilo se tu prije svega na trenera Miroslava Bojka i posebno na sportskog direktora Dražena Pernara kao najodgovornijeg za višegodišnje srozavanje kluba.

Nakon sastanka navijača i predstavnika kluba, predsjednik Zvonimir Hodak obećao je da će se o navijačkim zahtjevima razmotriti na NO kluba, na kojem su Bojko i Pernar podnijeli ostavku, no ona je kao u kakvom igrokazu ekspresno odbijena od ljudi koji sjede u NO i koji su se tijekom cijele sezone sastali jednom ili dva puta i koji se cijelu sezonu nisu ni vidjeli, ni čuli. Nisu glas pustili čak ni kad smo se u posljednjim kolima grčevito borili protiv sudačkih nepravdi, nepravedno dodijeljenih licenci i sl.

Donekle možemo shvatiti ponovno ukazano povjerenje u možda perspektivnog, ali sigurno još mladog i neiskusnog trenera Bojka, no o njemu će sve reći rezultati, no s ponovnim izborom gosp. Pernara na mjestu sportskog direktora ili na bilo kojem mjestu u klubu ne možemo i ne želimo prihvatiti iz mnoštva razloga. Svakako ono što najviše upada u oči jest da jeza vrijeme njegova djelovanja u zadnje četiri sezone otišlo čak 40-ak igrača, većinom prvotimaca bez ikakve odštete koja bi pomogla Cibaliji. Riječ je o milijunima kuna koji se nisu slili u klupsku blagajnu.

Na navedenom sastanku s predstavnicima kluba predsjednik Hodak nas je zamolio za mjesec dana strpljenja. Prošlo je i više od mjesec dana, a svi mi smo svjedoci kako i dalje u klubu nema jasne vizije, programa i strategije. Igrači i dalje odlaze za nula kuna, ne postoji plan koga dovesti, krije se podatak (iako je Cibalia dioničko društvo, dakle javni klub) za koliko je konačno netko prodan (transfer Župarića), prijevoznici djecu iz omladinske škole, izbacuju iz autobusa na pola puta jer im nije plaćen prijevoz, omladinska škola nije posložena, marketing ne postoji iako klub za to ima plaćenog direktora...

Zbog svega navedenog mi kao sastavni i najvjerniji dio kluba s kojim smo rasli, uzdizali se i padali, iskreno veselili i tugovali, ne želimo prihvatiti ovakvo stanje u kojem se klub nalazi i u koji je zbog nestručnosti i zbog vlastitih interesa doveden. Tražimo jasnu viziju, program i strategiju za koju će svatko na kraju sezone na svim razinama kluba snositi odgovornost. Sve dok ne budemo vidjeli pomake na bolje, baš kao na tribini, iz sve snage ujedinjeni ćemo se boriti svim mogućim dopuštenim i pravnim sredstvima kako bi Cibalia, koja je od svih nas, ponovno bila naš ponos i dika Slavonije."

>> Cibalia uoči priprema ostala bez pola momčadi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije