Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRAO AGENCIJU

Ražnatović: Cilj je od Šarića napraviti NBA All-Star igrača

dario šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
09.04.2014.
u 08:30

- Dario nije potpisao za Efes, a plan za njega objavit ćemo za koji dan - govori Ražnatović.

Na 20. rođendan Dario Šarić donio je važnu životnu odluku. Izabrao je agenta koji će mu voditi nastavak karijere, a to je Miško Ražnatović iz srpske agencije BeoBasket. Ražnatović je vodeći regionalni “igrač”, već vodi brigu o brojnim hrvatskim košarkašima (Radošević, Andrić, Zubčić, Mazalin, Žižić, Nicević), ali i elitnim europskim igračima kao što su Spanoulis, Peković, Krstić, Teletović, Antić, Savanović..., pa Šarićeva odluka i ne čudi. Od poznatih europskih trenera Ražnatovićevi klijenti su Ivković, Vujošević, Blatt, ali i nadareni hrvatski trener Dario Gjergja.

Na prošlom draftu 11 igrača

Osim toga, Ražnatović ima i vrlo dobre kontakte s NBA tržištem na kojem surađuje s drugim najjačim NBA agentom Jeffom Schwartzom. A njegova agencija Excel trenutačno se brine o 38 NBA igrača čiji ugovori vrijede 217 milijuna USD, a među njima je i šest All-Star igrača (Love, D. Williams, Pierce, Chandler...).

Kombinacija Excela i BeoBasketa prošle je godine plasirala na draft čak 11 igrača. Sedam Excelovih i četiri od srpskog agenta. O tome Ražnatović kaže:

- Među 11 od 60 imali smo prvorangiranog igrača Anthonyja Benneta, no najozbiljniji kandidat za novaka godine je Michael Carter Williams koji je bio izabran tek 11. i to vam najbolje govori da nema pravila po kojem više rangirani igrači bolje prolaze. Cilj mi je da Dario Šarić postane All-Star igrač i u tom smislu me ne zabrinjava to što će ovogodišnji draft biti jak. On jest jak u prvih deset, no poslije toga nije, a osim toga Dario je toliko dobar da se ne mora bojati nijednog drafta.

Ražnatović nam nije mogao potvrditi znači li to da Dario izlazi na draft.

– Kada je igrač njegova talenta u pitanju, vodi se računa o detaljima, no odluke donose sami igrači. Ja sam tu da pratim njihove želje i odluke. Pravac u kojem ćemo ići Dario će odrediti sljedećih dana. Situacija je prilično kompleksna jer Dario treba izabrati između dvije suprotne opcije, Europe ili NBA lige, pri čemu ima veliki odštetni teret od 1,2 milijuna eura. Prošla su vremena kada se takva svota olako plaćala. Klubova koji toliko mogu platiti je malo, u Europi možda četiri - govori Ražnatović.

Klijent mu je i Ivković

S obzirom na to da je menadžer i Dušanu Ivkoviću, koji preuzima Anadolu Efes, mnogi i Darija vide tamo.

- Dario nije potpisao za Efes, a plan za njega objavit ćemo za koji dan.

Kao košarkaški menadžer Ražnatović radi od sredine 90-tih, a veliki uspon započeo je kada je počeo zastupati Spanoulisa. Potom je surađivao s Dušanom Ivkovićem i ušao u menadžersku orbitu. Novi Šarićev menadžer suvlasnik je Mega Vizure koja mu služi za stvaranje igrača (Micić, Dangubić, Jokić, Miljenović...) i razigravanje ozlijeđenih (Veličković) ili onih koji se iz inozemstva vrate s malom minutažom (Musli).

>> Šarić izabrao menadžera, odlučio se na BeoBasket

Komentara 2

SE
sestrićna
11:49 09.04.2014.

svaka ptica svome jatu...

Avatar comandante
comandante
09:40 09.04.2014.

Od kada ti Dražene radiš za Ražnjatovica, vec dugo si zaljubljen u njega i nije potom suradjivao sa Dušanom Ivkovićem nego je sve počelo SA Dušanom i njegovom užom familijom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije