Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PGM RAGUSA

Razija Mujanović napustila PGM Ragusu i okončala karijeru

07.11.2008.
u 15:55

Kratko je trajala epizoda Razije Mujanović u Dubrovniku. Ponajbolja europska košarkašica svih vremena početkom ove sezone potpisala je tromjesečni ugovor za PGM Ragusu, ali nakon srijede i utakmice protiv grčkog Panionisa u Fibinu kupu, košarkašica iz BiH odlučila je oprostiti se od aktivnog igranja košarke.

- S Razijom smo, na njezino inzistiranje, potpisali sporazumni raskid ugovora i ona se već vratila u Sarajevo - izjavio je sportski direktor dubrovačkih košarkašica Stojan Kovačević.

Inače, Razija Mujanović je potkraj prošle sezone, koju je provela u Španjolskoj, najavila povlačenje iz sporta u kojem je čak četiri puta proglašavana najboljom u Europi. Međutim, na poziv trenera Raguse Nenada Amanovića, s kojim je surađivala i za vrijeme svoga prvog boravka u Hrvatskoj, odnosno u zagrebačkoj Croatiji, Razija se odlučila na igranje za dubrovačku ekipu. Ugovor je potpisan do kraja godine, uz mogućnost produljenja, ali PGM Ragusa ostala je bez glavne uzdanice pod koševima. Za vrijeme utakmice protiv Grkinja Razija je Amanoviću rekla da više nije spremna za napore, a dan kasnije je i razvrgnut ugovor. Koliko će Mujanović nedostajati Dubrovkinjama dovoljno govori da je i ovako nepripremljena sa 8,3 skoka bila jedna od najboljih skakačica u Fibinu kupu.

Ne zna se hoće li PGM Ragusa, jedna od tri najbolje ekipe u Hrvatskoj, ubrzo tražiti zamjenu za Mujanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije