Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI PODVIG

Ratnici iznad Jordana i Bullsa

Golden State Warriors
Reuters/PIXSELL
15.04.2016.
u 08:30

'Čestitam Warriorsima na nevjerojatnoj sezoni. Košarka nastavlja svoju evoluciju i rekordi su tu da se ruše. Uživam gledati ih i jedva čekam da vidim što će napraviti u doigravanju.'

Legendarni Chicago Bullsi, svojevrsni košarkaški Beatlesi, više nisu vlasnici najvećeg broja pobjeda u osnovnom dijelu NBA sezone. Od noći na četvrtak to su aktualni prvaci Golden State Warriorsi, kojima je pobjeda nad Memphisom (125:104) bila 73. po redu.

A tom pothvatu naklonio se i Michael Jordan, član nezaboravnih Chicago Bullsa i najveći košarkaš svih vremena:

– Čestitam Warriorsima na nevjerojatnoj sezoni. Košarka nastavlja svoju evoluciju i rekordi su tu da se ruše. Uživam gledati ih i jedva čekam da vidim što će napraviti u doigravanju.

Osim NBA velikana, Ratnicima iz Oaklanda čestitali su i mnogi političari predvođeni američkim predsjednikom Barrackom Obamom.

– Ako je netko trebao srušiti rekord mojih Bullsa, sretan sam što su to baš oni.

Tajna u kvocijentu pameti

Najviše čestitki stiže na adresu najboljeg igrača momčadi Stephena Curryja, a čestitke se slijevaju i treneru Steveu Kerru koji je srušio rekord čiji je on bio suvlasnik. Naime, u toj slavnoj momčadi Bullsa iz sezone 1995./1996. igrao je i današnji strateg Warriorsa.

– Mislio sam da taj rekord neće biti srušen milijun godina, no pogriješio sam.

Utakmicu koja je njegovoj momčadi donijela rekord, Curry je začinio s 46 koševa, od čega 10 trica, a to je značilo da je osnovni dio sezone završio s 402 trice, što nikad nikome nije pošlo za rukom. Curry je bio pravi vođa te momčadi, ali na ponešto drukčiji, nesebičniji način no što su to bili Jordan i Bryant u svojim sastavima.

Većina je rekorda zapisana da bi bila srušena, osim možda rekorda Wilta Chamberlaina od 100 koševa. Kazao je to ESPN-ov analitičar Chanuncey Billups koji je sjajno opisao Ratnike:

– U vrijeme kada svatko brine brigu ponajprije o sebi kao brendu, kada svatko želi biti najvažniji igrač, ova momčad takvoga nema i to je zaista impresivno. Igraju jedan za drugoga. Volim kada vidim visok kvocijent inteligencije u košarci i uvijek ću prije uzeti inteligentnog igrača nego ne znam kakvog atleta.

Bojanov impresivan svršetak

Svoju drugu NBA sezonu Bojan Bogdanović završio je s 29 koševa (sedam trica), no ni to nije pomoglo njegovim Netsima koji su u igri s Raptorsima doživjeli deseti uzastopni poraz (96:103). Hezonja je pak svoju prvu sezonu završio s 10 koševa na gostovanju Orlanda kod Charlotte gdje je pobijeđen sa 117:103. Hezonja je igrao čak 42 minute, uz još pet skokova i četiri asistencije.

Ni Bojan ni Mario neće igrati u doigravanju pa će imati dovoljno vremena da se dobro odmore do početka priprema za olimpijske kvalifikacije.

U 1. krugu doigravanja, koje počinje u subotu 16. travnja, sastaju se: ISTOK: Cleveland – Detroit, Toronto – Indiana, Miami – Charlotte, Atlanta – Boston; ZAPAD: Golden State – Houston, San Antonio – Memphis, Oklahoma City – Dallas, LA Clippers – Portland.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije