Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratko Rudić:

Iako mi je 67, naravno da ću se vratiti u hrvatski vaterpolo

Ratko Rudić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
23.01.2016.
u 19:30

Otići s jednog velikog natjecanja a ne čuti mišljenje velikog gurua hrvatskog i svjetskog vaterpola Ratka Rudića bilo bi kao pojesti tortu bez šlaga. Nakon što je otpravio kućama svoje Brazilce, koji su jednomjesečne balkanske pripreme završili prije nekoliko dana u Novom Sadu, Rudić se sasvim posvetio praćenju EP-a u Beogradu i analiziranju svojih budućih suparnika na OI u Riju. Pa je i naš razgovor počeo njegovom generalnom ocjenom prvenstva.

– Bilo je zanimljivo: imali smo Srbiju koja je prošle godine vladala u svjetskom vaterpolu, sada kao domaćina, potom reprezentacije kao što su Crna Gora, Mađarska, Italija i Španjolska koje su se borile za olimpijsku vizu, što im je dalo dodatnu motivaciju. Prvi put nastupilo je 16 reprezentacija, što je odlično – smatra Rudić.

Predlažem EP u četiri države

A visoki rezultati 20:2 i 22:2?

– Nije bilo puno više tih visokih rezultata nego što ih ima, primjerice, u rukometu ili košarci. Slabijim reprezentacijama će to biti važno iskustvo, pa će na sljedećem prvenstvu izgubiti s manjom razlikom. Bez toga ne mogu napredovati. Ja sam još prije 20 godina predlagao da se prvenstvo igra u četiri skupine u četiri države. Imali bismo četiri domaćina i svuda bi bilo gledatelja.

Kako ste vidjeli Hrvatsku?

– Hrvatska je igrala ispod svojih mogućnosti, bez obzira na nedostatak pojedinih, doista ključnih igrača. Taj nastup treba dobro analizirati i potom se za OI pripremiti puno bolje.

Hoćete li se nakon Rija vratiti u hrvatski vaterpolo?

– Sad sam u dobi (67 godina, nap. a.) u kojoj imam povlasticu da ne planiram dugoročno, ha-ha... Ma naravno da ću se vratiti.

Je li vas Tucak možda nekad zvao, pitao za mišljenje, savjet?

– Bili smo u kontaktu, neki put smo razgovarali, ali da sam mu davao posebne savjete, nisam.

Mislite li da bi trebalo osnažiti stručni stožer?

– To vam ne mogu odgovoriti. To je pitanje za Bukića i ostale čelnike HVS-a.

Ne postoji zid

Može li se povući paralela s Eindhovenom kada smo bili deveti u Europi, ali vi ste tada imali širi izbor igrača, pa ste u London pozvali Hinića, Vićana...

– U Eindhovenu smo ispali iz borbe za medalju zbog jedne sudačke odluke. Suknu je u dvoboju s Njemačkom dosuđena simulacija, ja to nikad poslije nisam vidio. Pobijedili smo Crnu Goru, a od Srbije smo tijesno izgubili. No, taj šok pokazao se korisnim, napravili smo određene intervencije koje su se na kraju pokazale jako dobrima. Ali temeljna je stvar da su igrači željeli raditi, bez rada nema uspjeha. Prema tome ne postoji zid, ako netko kaže da postoji, to je traženje alibija. Rješenja postoje, ali nisam ja zadužen da ih tražim, imam svojih problema s brazilskom reprezentacijom. Poslije OI mogu dati analizu.

>> Srbija potvrdila da je vaterpolska sila i osvojila novo europsko zlato

Komentara 15

MA
Majur
19:35 23.01.2016.

Vrati se legendo!!

BJ
Bjelovar112
19:46 23.01.2016.

Konačno nešto pozitivno

KO
korisnicc
22:19 23.01.2016.

Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije