Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad nema mira...

Rat u ZŠS-u! Anonimci opet napadaju Bašića

velimir basic
Anto Magzan/PIXSELL
29.04.2011.
u 21:57

Skupina skupštinara zamjera mu što je sklopio posao o nabavi medicinske opreme s osuđenim Brčićem

Je li glavni tajnik ZŠS-a Velimir Bašić u studenome 2008. godine znao s kime sklapa posao o nabavi medicinske opreme za Polikliniku ZŠS-a? On tvrdi da nije, no dio skupštinara ga optužuje da je "dogovarao posao s đavlom".

Bašić je, naime, tada, nakon postupka javne nabave, s tvrtkom Hiron d.o.o. iz Zagreba sklopio posao vrijedan 842.700 kuna. Vlasnik te tvrtke, zagrebački stomatolog Ninoslav Brčić, bivši predsjednik KK Cedevite i bivši vijećnik HNS-a u Skupštini Zagrebačke županije, u listopadu je 2006. godine od Županijskog suda u Zlataru nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora. U dugogodišnjem sudskom procesu tu mu je kaznu u studenome 2009. potvrdio i Vrhovni sud.

U obrazloženju presude istaknuto je da je on od 1997. do 2000. godine zajedno s glavnom medicinskom sestrom Zdenkom Hlebec oštetio Dom zdravlja u Krapini za 881.141 kunu.

Ona je bila kriva jer je od Hirona preko Brčića naručivala sanitetski materijal i lijekove, koji nisu isporučeni, a Dom zdravlja ih je platio. Brčiić je ispostavljao lažne račune i otpremnice koje je Hlebec prihvaćala kao vjerodostojne.

No, Ninoslav Brčić - koji tvrdi da je u međuvremenu Domu zdravlja nadoknadio svu štetu i to s kamatama te da mu je kazna prepolovljena - napominje da je u ovom slučaju, sa ZŠS-om, "uredno odradio posao". To isto potvrđuje i Bašić.

– U studenome 2008. nisam znao da će Brčić biti osuđen. Laboratorijska oprema je isporučena i plaćena - objašnjava Bašić.

Kako je ZŠS više godina surađivao i s poliklinikom Medikol (do početka 2009. ona je organizirala i vodila sportsku ambulantu), koja je ovih dana na lošem glasu, skupštinari koji žele ostati anonimni poručuju Bašiću: S kim si, takav si!

Komentara 8

TR
Travno221
23:38 29.04.2011.

Pa ne vidim baš da je ovo dodvoravanje vlastodršcima. Tekst ukazuje na mogući kriminal. Ovaj Brčić jednom je ukrao, tko kaže da nije i drugi put. Mislim da smo u ovoj državi pretolerantni prema kriminalu i korupciji. Zato toga i ima previše.

PU
Putko
00:09 30.04.2011.

..ma tip je mutikaša...vjeruj mi! Nema tu ništa, jer da ima pisao bi dotični gospodin \"s argumentima\"..dokazima..a ne \"anonimci koji žele ostati anonimni\"! ma daj..Filić je prolupao, a nalaz policije je već od prije dokazao da u ZŠS-u nije bilo ništa nelegalno...ali Filke ga udara, pa udara..dosada i Bogu i čovjeku, a k tome TROJANSKI KONJ!

PU
Putko
23:17 29.04.2011.

Samo jedno...A.Filić! Kakav lik! Pazi..sindikalist...vođa čak, a onda kad narod utone u san...trči \"vlastodršcima\" drukat tko je tko..što je tko rekao..čovjek je TROJANSKI KONJ! On zna...ko i Butković! Pih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije