Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOME ŠTO TREBA

Rasplet u Ligi prvaka: Inter vjeruje u Barcu, ludnica u skupini C

Dejan Lovren i Kylian Mbappe
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
11.12.2018.
u 11:27

U skupini C je najviše komplicirana situacija. Tri momčadi bore se za dvije pozicije koje vode u osminu finala.

Večeras se igraju utakmice posljednjeg, šestog kola Lige prvaka u skupina A, B, C i D. Goal donosi potencijalni rasplet po skupinama.

Skupina A

Monaco - Borussia (D)
Club Brugge - Atletico (M)

Madridski Atletico i dortmundska Borussia osigurali su već ranije prolazak u osminu finala, pitanje je samo tko će u nokaut fazu s prve pozicije, a tko s druge. Atletico će uzeti jedinicu u slučaju vlastite pobjede ili ako Borussia ne dobije. Borussia do prvog mjesta može doći uz trijumf kod Monaca i ako momčad Ivana Leke uspije spriječiti Atletico da slavi.

Brugge ima u džepu plasman u nokaut fazu Europske lige, a Monaco će svakako završiti četvrti.

Skupina B

Barcelona - Tottenham
Inter - PSV

Barcelona ne samo da je osigurala osminu finala nego je sigurno i pobjednik skupine pa oni nemaju nikakvog motiva u dvoboju s Tottenhamom, osim onog klasičnog da idu u svakoj utakmici na pobjedu. Tottenham i Inter imaju jednak broj bodova, Spursi su u prednosti ako tako i ostane jer su postigli više pogodaka u gostima u međusobnim dvobojima.

Tottenhamu, da bi bio siguran, treba trijumf na Camp Nou. Dovoljan je i remi, ako Inter ne pobijedi, a ako izgube, moraju se nadati porazu Intera od PSV-a. Za Inter je stvar jednostavna, mora "samo" završiti s više bodova od Engleza i sigurno će osluškivati što se događa u Barceloni. PSV je svakako četvrti.

Skupina C

Liverpool - Napoli
Crvena zvezda - PSG

U skupini C je najviše komplicirana situacija. Tri momčadi bore se za dvije pozicije koje vode u osminu finala. Napoli ima devet bodova, PSG osam, a Liverpool šest. Zvezda ima četiri i oni ganjaju treće mjesto za koje im treba pobjeda nad PSG-om i poraz Liverpoola (u slučaju istog broja bodova s redsima, Beograđani su u podređenoj poziciji jer su lošiji u međusobnim susretima). No, vratimo se vrhu.

Foto: Reuters

Liverpool, da bi imao ikakve šanse za prolazak dalje, mora dobiti Napoli. A ako dobije PSG na Marakani, Liverpool mora dobiti ili 1:0 ili s dva i više golova razlike. PSG ide dalje u slučaju pobjede, a sigurno prolaze i ako Liverpool ne pobijedi. Napoliju je dovoljan remi za potvrdu prolaska u nokaut fazu. Mogu i izgubiti, ali onda i PSG mora izgubiti.

U slučaju da sve tri momčadi završe na devet bodova, Liverpool će biti prvi u tom krugu, a tko će biti drugoplasirani, ovisit će o rezultatu utakmice na Anfieldu.

Skupina D

Schalke - Lokomotiv
Galatasaray - Porto

Porto je u situaciji kao i Barcelona, ima osiguran prolazak i prvo mjesto u skupini. Schalke je svakako drugi. Galatasaray će osvojiti treće mjesto ako pobijedi lidera skupine ili ako Lokomotiv ne pobijedi u Gelsenkirchenu. Lokomotiv će biti treći ako bude slavio u Njemačkoj, ali im treba i da Galata ne pobijedi jer su Turci bolji u međusobnim duelima ako dođe do toga da završe s istim brojem bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije