Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO UEFA POTVRDI

Raspadaju li se vatreni zbog nove Superlige? Ostajemo bez sedam reprezentativaca

Igor Soban/PIXSELL
19.04.2021.
u 08:57

To bi značilo da će hrvatska reprezentacija ostati bez čak sedam igrača: Matea Kovačića, Ante Rebića, Marcela Brozovića, Ivana Perišića, Luke Modrića, Šime Vrsaljka i Ive Grbića

Stvaranje Superlige moglo bi pogoditi Hrvatsku i više nego što mislimo. Naime, među klubovima osnivačima novoga natjecanja koje niče unatoč prijetnjama Fife i Uefe i klubovi su za koje igraju vatreni, a to bi Daliću moglo zadati velike glavobolje. 

>> Doček srebrnih vatrenih 2018.

Naime, Fifa i Uefa oštro se protive ovom natjecanju. Još su jučer poslana oštra upozorenja. 

– Fifa i šest konfederacija (AFC, CAF, Concacaf, Conmebol, OFC i Uefa) još jednom snažno ponavljaju da takvo natjecanje ne bi priznale ni Fifa ni odgovarajuća konfederacija. Bilo kojem klubu ili igraču koji su uključeni u takvo natjecanja neće biti omogućeno sudjelovanje u bilo kojem natjecanju koje organizira Fifa ili odgovarajuća konfederacija – poručili su iz Fife te dodali da su sadašnja natjecanja jedina priznata klupska natjecanja.

Iz Uefe su jučer upozorili da će igračima uključenima u Superligu biti zabranjeno svako drugo natjecanje na domaćoj, europskoj ili svjetskoj razini, a može im se i onemogućiti da igraju za svoje reprezentacije.

To bi značilo da će hrvatska reprezentacija ostati bez čak sedam igrača: Matea Kovačića, Ante Rebića, Marcela Brozovića, Ivana Perišića, Luke Modrića, Šime Vrsaljka i Ive Grbića. 

Težak udarac za vatrene, ali oni neće biti jedina reprezentacija koju će ova mjera pogoditi bude li Uefa provela svoj naum o zabrani. Kako uopće zamisliti takav podijeljeni nogometni svijet i što će na kraju s njim biti?
 

Komentara 29

DE
Demigodessnixie
10:35 19.04.2021.

Znam da bi vam to bilo puno drago ali drago mi je što patite zbog Vatrenih

Avatar doog_kool
doog_kool
10:41 19.04.2021.

A bez koliko reprezentativaca bi u tom slučaju ostala Francuska,Engleska ili Španjolska?

DU
Deleted user
09:49 19.04.2021.

I sta kad jedan od tih superklubova padne u sredinu nacionalne ljestvice, i dalje igra u superligi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije