Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometaš godine

Rapaić: Srni svaka čast za trofej, ali ovo je Olićeva godina

Ivica Olić
Reuters
27.12.2009.
u 11:47

– Svaka čast Srni, njegovim igrama i osvojenome kupu UEFA sa Šahtarom, ali Olić je trenutačno naš najbolji nogometaš koji već dulje u kontinuitetu igra pravi nogomet - smatra Miki Rapaić.

Kakav je bio igrač? Nepredvidiv, ali pravog poteza u pravo vrijeme. Takav je Milan Miki Rapaić bio u svom izboru najboljega hrvatskog nogometaša. Vagao je između Ivice Olića i Darija Srne, no iako je Srna Hajdukovo dijete, Miki je svoj glas dao igraču koji je svojedobno igrao za modre. Vječni ljubimac Hajdukovih navijača uvijek preferira one koji su bliže vratima.

Ola se isplatio Bavarcima

– Svaka čast Srni, njegovim igrama i osvojenome kupu UEFA sa Šahtarom, ali Olić je trenutačno naš najbolji nogometaš. Ne samo zbog finiša godine, Olić već dulje u kontinuitetu igra pravi nogomet, pun trke, ali i vica, postiže golove na različite načine. Nije Bayern bilo kakav klub, znali su Bavarci koga kupuju, a Olić je svoj transfer već sada opravdao. A Srna apsolutno zaslužuje to drugo mjesto, uvijek daje maksimum po toj desnoj strani – rekao je Rapaić.

U vrhu njegova izbora, na trećem i četvrtom mjestu, veznjaci su Tottenhama Niko Kranjčar i Luka Modrić, dvojac koji je ove godine imao stanki zbog ozljeda, ali i dvojac koji na travnjaku uvijek ostavlja odličan dojam. Kranjčar u finišu godine igra svoj najbolji nogomet u karijeri i jednostavno je kupio srca Tottenhamovih navijača.

Perišić je otkriće

– O njima dvojici i njihovim kvalitetama nepotrebno je trošiti riječi. Vrhunski igrači, imaju potez, u Engleskoj su stekli i fizičku moć – objašnjava Rapaić.

Sredina izbora pripala je iskustvu, Rapaić je na petu i šestu poziciju postavio stopere Roberta Kovača i Šimunića.

– Robert Kovač polako odlazi, no dao je puno nogometu i kockastima i svi mu na tomu moramo zahvaliti – dodaje Rapaić.

Iza njih je perspektivni Anas Sharbini pa Vedran Runje, a na kraju svojih top deset Miki Veliki postavio je napadače Mandžukića i Jelavića.

– Od njih se dvojice tek očekuju velike stvari – rekao je Rapaić. Od mladih, izdvojio je Perišića, koji u Belgiji igra na zavidnoj razini i pred njim je sigurno velika karijera, a ostatak izbora nada hrvatskoga nogometa podijelio je na perspektivu Hajduka i Dinama, glas je dao Tičinoviću i Oremušu te Tomečaku i Badelju.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:46 27.12.2009.

Slažem se da je ovo Olićeva godina i Ivica če se na ljeto 2010 moči fino odmarati i oporaviti kada če se oni najbolji boriti za titulu na World Cupu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije