Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Ljubičić

Raonić se veselio Zagrebu i pitao me gdje se dobro jede, ali je morao odustati

Ivan Ljubičić
Sanjin Strukić/Pixsell
31.01.2014.
u 20:01

- Iščašio je gležanj lijeve noge igrajući u prvom kolu Australian Opena s Gimeno-Traverom

Takvo što se moglo i očekivati, nakon što je odustao od igranja za kanadsku reprezentaciju, Miloš Raonić otkazao je i nastup na PBZ Zagreb Indoorsu. Direktoru turnira Branimiru Horvatu poslao je pismo žaljenja, za koje Raonićev trener Ivan Ljubičić kaže da nije samo izraz kurtoazije.

U Tokiju ponovo ozlijeđen

“Nažalost, moram odustati od nastupa na Zagreb Indoorsu. Zbog ozljede skočnog zgloba ne mogu igrati najbolje što mogu, što ja i moji navijači uvijek očekujemo kad sam na terenu. Moj skočni zglob, koji sam ponovno ozlijedio prvi dan treninga s reprezentacijom, nije dovoljno zaliječen da bih se u Zagrebu pokazao u najboljem izdanju. Odluka o povlačenju s turnira bila je teška, ali neizbježna, jer mi je za potpuni oporavak potrebno još tjedan dana. Ivan mi je rekao mnogo lijepoga o turniru, o organizaciji, gradu i navijačima. Za njega je to vrlo važan turnir i veselim se što ću u skoroj budućnosti i sam moći doživjeti iskustvo igranja u Zagrebu”, napisao je Raonić iz Tokija.

Ivan Ljubičić je u Zagrebu, pa nam je mogao iznijeti nešto više detalja o svemu.

– Situacija nije briljantna. Računali smo na Indoors, a sad je zbog ozljede ostao i bez njega i bez Davisova kupa, u Australiji je ostao kolo manje nego lani, pa bodovno zaostajemo. Još se ne zna točna dijagnoza, ali Miloš ne može ni trenirati. Iščašio je gležanj lijeve noge igrajući u prvom kolu Australian Opena s Gimeno-Traverom, potom je stavio steznik i s tabletama se održavao, no već je u meču s Dimitrovom u trećem kolu praktično igrao iz mjesta – napomenuo je Ljubičić.

Raonić bi sljedeći tjedan trebao doći u Monte Carlo, gdje bi nastavio terapiju i eventualno s Ljubom počeo pripreme za sljedeće turnire koje je prijavio: u Rotterdamu (počinje 10. veljače) i Marseilleu (17. veljače).

Dolazi sljedeće godine

– Računali smo u dvorani na oko 1000 bodova, a sad će to biti teško ostvarivo. Neće moći obraniti 250 bodova s turnira u San Joseu, koji je tri godine osvajao. Tog turnira više nema, Zagreb mu je trebao biti zamjena. Žao nam je što ne može igrati, ali ne možemo ništa forsirati jer bismo mogli napraviti još veću štetu. No, bit će još prilika, za sljedeću godinu imamo isti plan, prema tome i Zagreb je tu.

Raonić je, kaže Ivan, s uzbuđenjem govorio o prvom dolasku u Hrvatsku i nastupu u Zagrebu.

– Voli dobro jesti, pa se raspitivao i o najboljim zagrebačkim restoranima, ali sad će to pričekati – zaključio je Ljubičić, koji ne može ostati u Zagrebu do kraja Indoorsa.

– Uvijek je problem kad turnir ostane bez najveće zvijezde i prvog nositelja, no Zagreb Indoors bit će jak i bez Raonića i Dimitrova. Prilika je to za naše tenisače, posebno me zanimaju nastupi Borne Ćorića i Mate Delića, koji trenira u našem timu.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
07:53 01.02.2014.

Dobro i jeftino se jede u Saboru a ovaj turnir je bacanje para, beatraktivni igraci, nema publike, nema sponzora ali ima glasova za Banderasa, gospodara grada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije