Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODIO GA KROŠEOM

Randleman nakon 11 godina otkrio tajnu kako je nokautirao Cro Copa!

'Ultimate fight, Tokio, 10.09.2006. Finale Prideova Grand Prixa Mirko Cro Cop Filipovic udara polufinalnog protivnika (Wanderlei Silva) high-kickom   Snimio Drazen Brajdic'
Foto: Drazen Brajdic
19.01.2015.
u 19:29

– Pogodio sam ga lijevim krošeom i nokautirao – zaključuje Randleman.

Čak 11 godina kasnije poznati američki borac i bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Kevin Randleman u velikom intervjuu za ugledni FOX Sports otkrio je kako je nokautirao našeg Mirka Filipovića i stigao do daleko najveće pobjede u karijeri, piše Fightsite.

"The Monster", kako su ga nazivali, u dvoboj na Pride Total Elimination priredbi u legendarnoj Saitami ušao je kao veliki "underdog". Nitko mu nije davao ni najmanje šanse protiv Cro Copa koji je u tom trenutku bio na vrhuncu forme. Nakon poraza od Minotaura, Filipović je ponovno krenuo u lov na Prideov pojas te je nanizao pobjede nad Watermanom i Yamamotom u samo dva tjedna. Samo ga je opasni američki hrvač dijelio od meča protiv Fedora koji je u međuvremenu preuzeo tron.

Randleman, s druge strane, uoči tog bitnog meča imao je dva poraza zaredom i to s prekidom (Jackson, Sakuraba) te mu dvoboj s Filipovićem nije stigao u pravi trenutak.

Kako je onda uspio nokautirati tada najvećeg nokautera na svijetu i to nakon samo 1:57 minuta u prvoj rundi?

– Dobili smo ga u paru. Pobijedili smo zajedno Cro Copa – izjavio je zagonetno Randleman za FOX Sports i dodao da je za ovo slavlje i spektakularan nokaut koji je poslije proglašen nokautom godine zaslužan zapravo njegov UFC kolega i bivši UFC šampion Chuck Liddell.

– Chuck Liddell došao je kod mene i čitavih šest dana prije meča s Cro Copom me trenirao. Ja tada nisam znao previše o borbi protiv kontra garda, niti sam znao kako se boriti protiv kick boksera. On mi je to doslovce pokazao i naučio me kako. Zato sam nokautirao Mirka – objašnjava Randleman kojem je karijera nakon tog meča krenula nizbrdo.

U sljedećih 6 godina, koliko je još trajala njegova MMA karijera, The Monster je ubilježio samo dvije pobjede protiv potpunih anonimaca (Kocamis, Kawamura). Sve ostale borbe je izgubio (9 poraza) uključujući i revanš protiv našeg Cro Copa koji ga je iste godine udavio giljotinom na Prideovoj priredbi 31. prosinca. Mirko je osvetio poraz na najbolji mogući način te je nešto poslije ipak izborio šansu protiv Fedora za Prideov pojas...

Randleman se prisjeća sjajnog lijevog krošea koji je srušio Cro Copa...

– Chuck mi je pokazao kako mijenjati gard. Kako reagirati i pripremiti se na njegove pokušaje. Objasnio mi je detalje prema kojima se može vidjeti kada Filipović ide na udarac nogom i kako na to reagirati.

– Ako ide na udarac desnom nogom, cilj je bio napasti lijevo rame i izbaciti ga iz balansa. I dalje će udariti, no to neće biti ni približno tako jako kao da mu nije odgurnuto rame. Na kraju dana sam ga pitao: Mogu li ga jednostavno opaliti krošeom? On mi je rekao da mogu i to je bilo to. To sam upravo napravio – pogodio sam ga lijevim krošeom i nokautirao – zaključuje Randleman.

>> Pokušavamo dovesti Cro Copa! Kimbo Slice prvi protivnik?

Komentara 8

BR
Branko102
21:15 19.01.2015.

Bilo je to veliko iznenađenje,kad je hrvač nokautirao kick boxera.No još je veće iznenađenje bilo kad je kick boxer u revanšu udavio hrvača

Avatar babas
babas
07:54 20.01.2015.

Kakva je to vijest,hehehe. Lucky punch prije 11 godina!

VI
Vito
09:09 20.01.2015.

Sad, kad ste to objavili, potražite na tom istom mjestu i pretprošlogodišnje najnokaute u kojem ga jedan drugi "ošamario" nogom da si je kod pada iščašio koljeno - "šamar" je tako dobar da se mirko samo spustio i ostao u položaju kao raskomadana lutka na koncu - mislim da je to bilo prije dvije godine - 2013, slučajno naišao i dobro se nasmijao, budući su ga kod nas u isto vrijeme slavili kao da nikad nije izgubio niti na bodove, a "zaspao" je pred publikom kao kad vidite krušku koja pada sa stabla - tup i gotovo, nije imao vremena niti zakolutati očima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije