Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI I KRALJEVI

Rakitićev sombrero koji neće zaboraviti: Nitko normalan ne 
može predvidjeti prvaka

Ivan Rakitić
Foto: Reuters (Ilustracija)
28.03.2014.
u 10:00

– Kad mi je naš branič dao visoku loptu, znao sam da nemam nikakve šanse s oštrim Pepeom pokušam li tu loptu smiriti. I odlučio sam ga prebaciti i pretrčati, sve je ispalo sjajno - priča Rakitić.

Naslovnice španjolskih novina vrište: “Rakitić i Bacca srušili Real!” Andaluzija slavi hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je odigrao spektakularnu utakmicu i uz dvostrukog strijelca Baccu najzaslužniji je za Sevillinu pobjedu 2:1 i rezultatski preokret nakon Realova vodstva.

Fantastičan je bio Raketin potez u 72. minuti kad je petom prebacio loptu preko Pepea (“sombrero”), sjurio se prema vratima i potom prekrasno, mekano asistirao Kolumbijcu Bacci za pobjednički pogodak. Bila je to 18. ovosezonska Rakitićeva asistencija, a zabio je 11 golova...

Pepe nije baš bio sretan kad sam mu “prodao trik”...

Ivan Rakitić

nogometaš Seville

Prekrasno jutro

Nakon poslijeponoćnog dopisivanja Rakitić nam se javio u četvrtak ujutro. Nasmijan, sjajno raspoložen...

– Kakvo prekrasno jutro, ne pobjeđuje se svakoga dana jedna od najboljih svjetskih momčadi. Učinili smo sve kako smo se i dogovorili uoči dvoboja i na kraju smo zasluženo slavili – kaže Rakitić.

Je li vam ovo bila najbolja utakmica za Sevillu dosad, uzevši, dakako, u obzir i snagu suparnika?

– Ova je utakmica bila pod posebnom pozornošću, odigrao sam dobro i prezadovoljan sam. Mogu biti i bolji.

Kako ste se u onom trenutku odlučili za “sombrero”, iznimno tešku nogometnu vještinu, s Brazilcem Pepeom na leđima?

– Kad mi je naš branič dao visoku loptu, znao sam da nemam nikakve šanse s oštrim Pepeom pokušam li tu loptu smiriti. I odlučio sam ga prebaciti i pretrčati, sve je ispalo sjajno.

Niste se samo bavili ofenzivom, u 16-ercu ste, prilikom prekida, čuvali Ronalda! Bilo je hrvanja...

– Takav je bio dogovor, trener je rekao da srednji braniči drže “zonu”, a ja sam bio zadužen za Ronalda. I navlačili smo se, svatko se bori za svoje. Nakon jednog duela tražio je i 11-erac, ali ništa nije bilo, sudac je odmahnuo rukom.

Imali ste i izravne dvoboje s Lukom Modrićem, jednom vas je zaustavio oštrim prekršajem.

– Bio je to čvrst izravni dvoboj, ja sam prije bio na lopti... Opet smo razmijenili dresove i o svemu smo porazgovarali. Rekao mi je Luka da nisu očekivali gubitak šest bodova u samo nekoliko dana, no kaže da nisu izgubili samopouzdanje i da će pokušati do kraja sve pobijediti. Razgovarali smo i o reprezentaciji, jedva čekamo početak priprema za SP, dodirnuli smo i obiteljske teme...

Tko će biti prvak?

– Teško je to reći, sva su tri kluba strahovito jaka i doista je do kraja sve moguće. Nitko normalan ne može prognozirati taj rasplet, Atletico sad ima bodovnu prednost, ali svašta se još može dogoditi, nema lakih utakmica.

Jeste li produžili ugovor sa Sevillom?

– Ne, još nisam ništa potpisao niti sam odlučio o nastavku karijere. Usredotočen sam na igru, sad smo prvi put u povijesti kluba upisali šest prvenstvenih pobjeda zaredom, zadnji smo poraz doživjeli 9. veljače kod kuće protiv Barcelone (1:4). Uživam, plasirali smo se u četvrtfinale Europske lige izbacivši gradskog suparnika Betis, što je trijumf učinilo povijesnim i dvostruko slađim.

Ne čekam prvaka

Je li vam ta pobjeda protiv Betisa najdraža u dresu Seville ili vam je ipak draža ova protiv Reala?

– Svaka je posebna i draga na svoj način...

Španjolski se mediji razbacuju pohvalama za vašu igru, pišu i da vas žele Atletico Madrid, pa Barcelona...

– Iskreno, uopće ne razmišljam o tome, Sevilla mi je u prvom planu. Ne mogu reći da mi pohvale ne gode, no samo su mi dodatni poticaj za još bolje igre.

Hoće li na vašu odluku o nastavku karijere utjecati i tko će biti španjolski prvak?

– Ne, nema to nikakve veze.

A je li ostanak u Sevilli još uvijek u vašim planovima “broj jedan”?

– Sretan sam ovdje. Ugovor mi traje do ljeta 2015. i moram sjesti s predsjednikom Joseom Castrom i dogovoriti ono što je najbolje - zaključio je Rakitić.

>> Rakitić: Zasluženo smo slavili, sad treba popiti pivo pa nastaviti s radom

Komentara 4

Avatar KillerRabbit
KillerRabbit
11:40 28.03.2014.

Za Boga novinaru, pa Pepe iako Brazilac igra za Portugal!

RS
rasta sev
13:26 28.03.2014.

gospon novinar koliko je poznato nama laicima Pepe je portugalski reprezentativac.Ako netko o nečem piše moral bi se malo više informirat.

PR
pretplatnik6
11:42 28.03.2014.

" Jeste li možda Pepeu dobacili: “Ovo te čeka i 12. lipnja u Sao Paulu”? " apsolutno poznavanje materije ...dominacija P.J.-a..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije