Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Rakitić zabio u remiju Schalkea

Ivan Rakitić
Reuters
21.03.2010.
u 17:26

U derbiju 27. kola njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je u gostima remizirao s HSV-om (2:2).

Hamburžani za koje je Petrić igrao 90 minuta poveli su golom Van Nistelroyija, no preokret su donijeli Kuranyi te Rakitić (također igrao cijeli susret). Hrvatski igrač zabio zabio je iz jedanesterca. Ipak, bod HSV-u donio je Pitroipa u 77. minuti.

Wolfsburgova sramota protiv Herthe   
S nevjerojatnih 5-1 su nogometaši berlinske Herthe pobijedili Wolfsburg na gostovanju, u posljednjoj utakmici 27. kola Bundeslige...

Time su zadržali šansu da se i dalje mogu spasiti ispadanja, makar pogled na ljestvicu i dalje izgleda loše po njih. Zaostaju pet bodova za prvima iznad sebe, Freiburgom i Hannoverom.

Ova pobjeda je nevjerojatna po mnogo čemu, pa tako i zbog prijašnje statistike. Naime, Wolfsburg je prije ovih 90 minuta imao četiri pobjede zaredom u Bundesligi, a u međuvremenu su i izbacili Rubin Kazan u osmini finala Europa lige. Hertha je, pak, imala tri poraza zaredom, a globalno su u gostima ove sezone upisali čak 10 poraza.

No, utakmica kod Wolfsburga od starta je ukazala što će se zbivati u tom ogledu. Wolfsburg je ostavljao strahovito mnogo prostora u obrani, a grčki napadač  Theofanis Gekas je bio iznimno raspoložen. Kroz cijelu sezonu je postigao tri pogotka u ligi, a isti broj je zabio u ovih 90 minuta. Preostala dva su djelo Kolumbijca Adriana Gustava Ramosa, koji je time došao do devet pogodaka u sezoni.

Bosansko-hercegovački igrači u Wolfsburgu, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, bili su blijedi i anemični kao i cijela njihova momčad.

Bundesliga, 27. kolo:

Wolfsburg - Hertha 1-5 (Grafite 36 / Gekas 6, 26, 63, Ramos 8, 84)

HSV - Schalke 2-2 (Van Nistelrooy 40, Pitroipa 77 / Kuranyi 62, Rakitić 68-11 m)

Poredak: Bayern 56, Schalke 55, Bayer 53, Borussia (D) 48...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije