Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANDŽO SOLIDAN

Rakitić strijelac za Sevillu, Robben odveo Bayern u polufinale Kupa

Rakitić
Reuters/Pixsell
27.02.2013.
u 22:39

Mandžukić je imao nekoliko dobrih pokušaja tijekom utakmice, zaradio žuti karton, a izašao je s travnjaka pred početak nadoknade

Nogometaši Bayerna pridružili su se Wolfsburgu, Stuttgartu i Freibourgu u polufinalu njemačkog kupa. Dakle, među četiri nabolja imat ćemo trojicu hrvatskih napadača - Mandžukića, Olića i Santinija. U najzanimljivijoj utakmici četvrtfinala Bayern je pogotkom Robbena pobijedio Borussiju iz Dortmunda. Ove dvije momčadi igrale su lani u finalu, a pobijedila je Borussija sa čak 5:2.Utakmicu na Allianz Areni gledao je Pepe Guardiola koji će na ljeto preuzeti Bayern.

Mario Mandžukić se ovoga puta nije upisao u listu strijelaca. Najbolju priliku imao je u 87. minuti kada je neometano pucao glavom, ali je gostujući vratar lako obranio. Da je lopta išla malo više u stranu vjerovatno bi to bio pogodak, ali ruku na srce nije tu loptu Mandžukić najbolje i zahvatio Naš napadač dobio je žuti karton u 78. minuti, a na isterku 90. zamijenio ga je Mario Gomez. 

Arjen Robben je iskoristio je neigranje Riberya (dobio crveni karton protiv Augsburga) i odigranu jednu više nego solidnu utakmicu. Uostalom, postigao je i prekrsan pogodak u 43. minuti s kojim je Bayern izborio polufinale.

 - Želimo ove sezone osvojiti sve trofeje. Jesam li zadovoljan? Kada postignem pogodak i k tome još odlučujući, onda moram biti - rekao je Robben. 

U drugoj utakmici četvrtfinala Stuttgart je kod kuće pobijedio Bochum sa 2:0.

Zlatan Ibrahimović ponovno je bio prva zvijezda utakmice PSG-a i Marseilla. Nakon što su ih pobijedili u prvenstvu, Parižani su svladali Marseille i u osmini finala kupa (2:0). Oba pogotka postigao je Ibro, od toga jedan iz jedanaesterca. U četvrtfinale su se još plasirali Lorien (pobijedio Brest sa 3:0), Bordeaux (pobijedio na jedanaesterce Raon) i Nancy (pobijedio u produžetku Venissieux).

Chelsea se plasirao u četvrtfinale engleskog FA kupa gostujućom pobjedom kod Middlesborougha 2:0. Strijelci su bili Ramires u 51. te Moses u 73. minuti. U susretu 26. kola talijanskog prvenstva Bologna je pobijedila Fiorentinu 2:1

Ivan Rakitić postigao je u sučevoj nadoknadi izjednačujući gol za Sevillu koja je rezultatom 2:2 protiv Atletico Madrida ispala u polufinalu Kupa kralja. Rakitić je s desne strane s 18 metara uputio udarac po zemlji, a lopta je po mokrom terenu završila u donjem suprotnom kutu.

Atletico koji je u prvom susertu slavio s 2:1 igrat će u finalu protiv Real Madrida, a utakmica će se igrati 18. svibnja. Mjesto finala zasad je nepoznato. U medusobnim utakmicama Atletico je zadnji put slavio prije 13 godina.

Sevilla je po kišnom vremenu rano primila prvi, a do kraja poluvremena i drugi gol. U drugom poluvremenu je igrala s igračem manje, a unatoč pritisku nije uspjela preokrenuti utakmicu. Ivan Rakitić igrao je svih 90 minuta, dva puta je glavom pucao pored gola, te je izvodio udarce iz prekida.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije