Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimistični igrači

Rakitić: Španjolci su samo ljudi, može ih se zaustaviti

Ivan Rakitić, Luka Modrić (2)
Duško Marušić/Pixsell
16.06.2012.
u 14:07

- Nadam se da će tika taka biti na našoj strani. Oni su ga stvorili, izmislili, igraju tika taka, ali kad lopta dođe u naš posjed onda ćemo je pokušati zadržati

Ivan Rakitić na konferenciji za novinare bio je vrlo optimističan. U ponedjeljak ga protiv Španjolske čeka velika bitka u sredini terena.

- Ne može se unaprijed kazati što će biti. Svima je jasno da će posjed lopte biti na španjolskoj strani. Bitno je da budemo agresivni, da nam ne ulaze baš lako u našu polovinu, u naših 25 metara. Vezni red mora biti agresivan, to su Talijani dobro držali. Ako to ostvarimo uvjeren sam da ćemo imati svoje prigode – rekao je Rakitić.

I on je govorio o fizičkoj spremi. No, ne smatra da će to biti neka prednost u odnosu na Španjolsku.

- Spremni smo, ja se osjećam vrlo dobro. Ali, igrači Španjolske veliki su profesionalci, godinama igraju u ovakvom ritmu i bit će spremni za ovu utakmicu, nema govora o nekom njihovom umoru – kaže Rakitić.

Netko mu je ponudio dvojbu između Xavija i Inieste.

- Ha. Tko je opasniji? Biram između možda dva najbolja igrača na svijetu. Ako možemo isključiti oba, to bi bilo najbolje. Ako jedan zakaže tu je drugi. Oni imaju 23 igrača, tko god bude na terenu, treba ga se paziti. Imaju dvije momčadi koje bi igrale za vrh – rekao je Rakitić.

Ponudio je recept. Naša igra trebala bi biti kopija talijanskog izlaska na Španjolsku.

- Španjolsku se može napasti, njih je i Švicarska dobila na SP-u I oni su samo ljudi, imaju greške, ali treba ih iskoristiti. Kad dođe prigoda, moramo biti pravi u tom trenutku. Naše špice su pokazale kvalitet, mi sve držimo u nogama, o ovoj odlučjućoj utakmici možemo pričati sa samopouzdanjem – kazao je Rakitić.

U redovima Španjolske igra njegov veliki prijatelj Alvaro Negredo s kojim je u stalnom kontaktu, a dogovorili su da će mijenjati dresove nakon utakmice.

- Izmijenili smo neke poruke, vezano za sve... Pitao sam ga kako je, kako mu je žena, dijete. Alvaro i ja smo prijatelji, puno mi je pomogao kad sam došao u Sevillu. Volio bih da zajedno prođemo dalje, mi smo prijatelji, uvijek se čujemo. Bio bih sretan da obojica budemo u drugom krugu – rekao je Rakitić.

Nada se da će se u Gdansku igrati "hrvatski tika taka".

- Nadam se da će tika taka biti na našoj strani. Oni su ga stvorili, izmislili, igraju tika taka, ali kad lopta dođe u naš posjed onda ćemo je pokušati zadržati, igrati hrvatsku tika taku – zaključio je Rakitić.

Jelavić se ne plaši da će biti usamljen u vrhu napada.

- Nadam se da neću biti odsječen u vrhu napada. Španjojlci imaju takvu momčad da drže loptu, ali mi smo fizički dobro spremni, budemo li kao protiv Italije imat ćemo prigode – kaže Jelavić.

Njegovi dvoboj protiv Piquea i Ramosa bit će povijesni.

- To su vrhunske klase, drago mi je da ću igrati protiv njih da vidim gdje sam. Valjda će biti dovoljna dva moja dodira za pogodak. Bit će teška utakmica, neće biti puno prigoda, moramo iskoristiti svaku koja nam se pruži – kaže Jelavić.

Španjolska je po svemu različita od Irske i Italije. Je li se teško u malo dana pripremiti za tri različita protivnika?

- Nije se teško pripremati. Ako nešto shvatiš kao problem, onda si u problemu. Dovoljan su nam ova četiri dana između utakmica, imamo dobar stožer, svi su nam na raspolaganju, bit ćemo spremni – rekao je Jelavić.

Nije opterećen talijanskim nagađanjima da će Hrvatska i Španjolska odigrati 2:2. To je rezultat koje obje momčadi vodi u drugi krug.

- Prvi put čujem, ne zamaramo se tim, igrat ćemo utakmicu kao i svaku drugu, idemo na pobjedu, išli smo protiv Irske i Italije, tako će biti i sa Španjolskom. Njihovi problemi nisu naš problem – rekao je Jelavić.

O Španjolskoj naši sve znaju.

- Nikada nismo igrali protiv Španjolske, ali to nema veze, sve znamo o njima, kao što oni znaju o nama. Španjolska i Njemačka za mene su favoriti prvenstva, naravno uz Hrvatsku. Idemo igrati za pobjedu, tri boda nas zanimaju, nema kalkulacija – zaključio je Jelavić.

 

 

 

Komentara 42

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
14:27 16.06.2012.

EUJanezzjovan Moraš brže pisati!

KR
kresimirica
14:33 16.06.2012.

Španjolci su samo ljudi, a mi budimo ovaj put SUPER nogometaši. Budemo pobjedili! Moramo trčat! Moramo se nazivat! Moramo brže i snažnije dodavat! Moramo menjat smjer napada! (od levog krila na desno) i Moramo poslat jedno 500 TOPLES Zagorki (bezbez grudnjaka) u prve redove gledališta... kaj mslite o mojoj strategiji? Bilić jesi me čil?

KI
Karl I
20:38 16.06.2012.

iniesta treba stalno ometati a Toresu ne dati loptu i španjolska nema više nikakve šanse. ma biće 2-1 za hrvatsku ako naša repka zaigra svom snagom i bez straha. HRVATSKA U BOJ U BOJ ZA NAROD SVOJ HRVATSKA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije