Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrao i Rakitić

Neymar i Alba slomili Sevillu, Barcelona osvojila španjolski Kup

Barcelona - Sevilla, finale španjolskog kupa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
22.05.2016.
u 23:59

Luis Enrique postao je jedan od šest trenera koji su uspjeli osvojiti dvije dvostruke krune zaredom

Nije to bila Barcelona kakvu smo gledali veći dio sezone. Nije moglo ni puno bolje izgledati, posebno kada se uzme u obzir da su protiv Seville gotovo sat vremena igrali s igračem manje. Teško bi se netko sjetio kada se zadnji put Barcelona toliko mučila kao večeras u finalu španjolskog Kupa kralja. Ali velike momčadi pobjeđuju i kada ne igraju dobro. Tu teoriju potvrdila je Barcelona pobjedom nad Sevillom (2:0) koja joj je osigurala dvostruku krunu. 

Bio je to šesti Messijev finale Kupa kralja u kojima je zabio tri pogotka. Veći dio katalonske momčadi večeras se ugasio. No, onda je Messi u 97. minuti ubilježio svoju prvu asistenciju u finalu ovog natjecanja. Za Jordija Albu, lijevog braniča koji je zabio svoj prvi pogodak ove sezone! Sevilla je u tim trenucima bila slomljena i bilo je jasno da se ne može vratiti u utakmicu. Messijeva asistencija za Neymara u 122. minuti samo je bila točka na i još jedne lijepe katalonske priče.  

Luis Enrique postao je jedan od šest trenera koji su uspjeli osvojiti dvije dvostruke krune zaredom. Javier Mascherano jedini je Barcelonin igrač koji je ove sezone dvaput isključen! Sinoć je u 36. minuti nepropisno, kao zadnji igrač, zaustavio Kevina Gameira.  Za suca Carlosa del Cerra nije bilo dvojbe.  A prvi je to put, nakon kolovoza 2014. godine, da je jedan Barcelonin igrač isključen u prvom poluvremenu. Tada je Barcelona protiv Elchea ostala bez, pogađate, Mascherana. 

Značilo je to da će u drugom poluvremenu Ivan Rakitić na klupu. Naš veznjak u prvih 45 minuta nije imao posebno zapaženu ulogu. Nije Raketa bio inspiriran protiv svog bivšeg kluba, za koji je igrao od 2011. do 2014. godine.  Tu večer Raketa će pamtiti samo po tome što je osvojio svoj sedmi trofej otkako je u Barceloni. 
A kada se u 56. minuti ozlijedio Luis Suarez, činilo se kao da Barcelona neće do duple krune ove sezone. Posebno kada se uzme u obzir činjenica da je Suarez zabio 14 od zadnja Barcelonina 24 pogotka! 

No, u tim trenucima, mirnoću u Barceloninu veznom redu čuvao je Andres Iniesta, još jedan istinski nogometni genijalac. 

Isključenje Evera Banege (91. minuta) došlo je prekasno, pomislili su Barcelonini fanovi.  Zanimljivo, bio je to 11. crveni karton za momčad iz Andaluzije ove sezone u svim natjecanjima. Nitko nije zaradio toliko isključenja u Španjolskoj.

Sevilla je trebala uzeti deseti trofej u zadnjih deset godina kojim je trebalo biti okrunjeno jedno uspješno razdoblje klupske politike. Prepuno trofeja, ali i novca. Andalužani su, naime, u zadnjih desetak godina, od transfera uprihodili preko 200 milijuna eura! 

Možda je proslava obrane naslova u Europskoj ligi ostavila previše traga kod momčadi Unaija Emeryja. Iako je Sevilla slavila u zadnjih pet od sedam finala Kupa kralja, sinoć nisu imali moć kapitalizirati brojčanu nadmoć od sat vremena. Zadnji finale koji su Andalužani izgubili bilo je ono od madridskog Reala 1962. godine.

>>Nogometni kviz: Tko je prvi strijelac Europske lige, a koji je kockasti igrao u Finskoj?!

Komentara 3

ST
steiner
04:26 23.05.2016.

Modric je dobar ali je Iniesta najbolji. Stvar je u tome sto je Modrić kotač izuzetno uobraženo/lošeg tima koji igra na baterije. Sudac večerašnjeg meča ravan katastrofi, kardinalne pogreške je radio ne svirajući mnogo faula za Barcui izazvao je opće nezadovoljno cijelog stadiona. Blago rečeno nije dorastao za ovakav rang.

HR
hrvatin
02:12 23.05.2016.

Kraljevi.heroji i legende sto su sve izdrzali veceras!Messi najbolji svih vremena.Gledam virtuoza Iniestu,pa se sjetim da j Marca proglasila Modrica najboljim veznjakom Spanjolske.Malo sam se nasmijao toj gluposti madridskog lista.Cestitke Barceloni.

Avatar balen
balen
07:22 23.05.2016.

Gdje su sada oni genijalci koji govore kako Barca može igrati samo kad ima igrača ili dva viška?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije