Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'žena je gazda'

Rakitić otkrio što ga je uvrijedilo na finalu LP-a te hoće li karijeru završiti u Hajduku

Ivan Rakitić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
10.06.2015.
u 19:45

Bit će teško, protiv Italije nitko ne može biti favorit. U Milanu smo odigrali dobru utakmicu, ali nismo pobjedili, ova će biti sasvim drukčija, kaže Raketa

Nije Ivan Rakitić posljednjih dana izbjegavao hrvatske medije, a odazvao se španjolskim, zbog nekakve izolacije, odmora od svega. Čovjek je bio uvrijeđen što hrvatskih medija nije bilo u Berlinu na finalu Lige prvaka.

– Nisam želio pričati, iznenađen sam da ste me zvali na presicu, da me netko poštuje, došao bi u Berlin. Uvijek sam bio korektan prema svima. Ovdje sam samo zbog prijatelja Tome (Pacak, glasnogovornik HNS-a, nap.a.), inače ne bih došao – u uvodu susreta s novinarima uoči utakmice Hrvatska – Italija kazao je Rakitić.

Naravno, replicirali smo mu, objasnili da putovanje u Berlin nije baš jeftino. Rakitić se svrstao u društvo onih koji misle da pričaju s novinarima, jer mi to valjda pišemo, prenosimo svojim prijateljima, obiteljima. Ne shvaća da su novinari javnost, da preko nas priča sa svima koji ga poštuju. Jednog dana će valjda naučiti...

Neugodan je bio taj početak, nije mu trebao. Rakitić se malo i zacrvenio u licu nakon replike, koju nije očekivao. Ali, brzo smo se vratili nogometnim temama. Puno veselijim, jer iza Rakitića je godina iz snova. Prije nešto manje od godinu dana baš u Splitu je čekao početak sezone s Barcelonom, kolega Toni Bilić tada ga je pitao je li spreman zamijeniti Xavija. Sada se Rakitić vratio u Split kao osvajač trostruke krune s Barcelonom, s nizom trofeja, vratio se kao pravi nasljednik Xavija.

– Ne postoji zamjena za Xavija, on je jedan jedini na svijetu. Ponosan sam i sretan što sam godinu dana mogao učiti od njega, ne samo na terenu. Xavi je naš kapetan – kazao je Rakitić.

Kao i svi, žali što na utakmici protiv Italije neće biti gledatelja.

– Jednom sam igrao bez gledatelja, imao sam 18 godina, bilo je to još dok sam bio u Baselu. To je prava katastrofa. Mi moramo biti pravi, maksimalno se spremiti. Bit će teško, protiv Italije nitko ne može biti favorit. U Milanu smo odigrali dobru utakmicu, ali nismo pobijedili, ova će biti sasvim drukčija, s dosta promjena u obje momčadi – kazao je Rakitić. 

Komentirao je izbor hrvatskih nogometaša i trenera, koji su za igrača godine izabrali Luku Modrića, a njega zaobišli.

– To su kolege odlučile, respektiram odluku, svi znamo tko je i što je Luka... Čestitam Luki, treći put zaredom je osvojio tu titulu, drago mi je zbog njega – kazao je Rakitić.

Otkrio je kako je došlo do fotografije Lea Messija s Hajdukovim šalom.

– Moj vjenčani kum (Marko Bralić Keto, nap.a.) je bio tu, on je Hajdukovac, pitao ga je za sliku, ništa više. Leo me pitao o čemu se radi, rekao sam mu da je to nogometni klub iz Hrvatske – pojasnio je Rakitić.

Kad je već spomenuo kuma, onda je poznato da ga nagovara da posljednju sezonu u karijeri odigra u dresu Hajduka.

– To je njegova velika želja, mi smo kumovi, veliki prijatelji, vjerujem u njega... Imam i ja puno želja, pa mi se sve ne ispune. Keto obožava Hajduk, sve to razumijem, ali teško mi je vjerovati da ću zaigrati za bilo koji hrvatski klub. Imam Sevillu i Basel, a znate kako je, žena je gazda – s osmijehom je zaključio Rakitić.

>>Rakitić u najboljoj momčadi Lige prvaka, a pogledajte kako su ga igrači dočekali u Splitu

Komentara 51

D1
d12345
20:29 10.06.2015.

Nema ničeg odvratnijeg od subjektivnih novinara,gori su od korumpiranih političara.Koga boli briga šta ti Marišiću misliš....zanima nas što kaže Rakitić.....

BR
braveheart11
20:27 10.06.2015.

hahahhaha.... novinari prenose mišljenja navijaca??? ....hahahhaha...kojih? ....... pišete ovisno o švedskom stolu na stadionu...slab švedski stol i odmah su navijaci najbolji a kad je bogat stol...onda je predsjednik kluba najbolji u povijesti........ da ne pricam da ste u zadnjih 20 godina proizveli vlastitim tekstovima 150 Ronalda i 250 Maradona iz HNL. Jedan igrac zabije gol i vi ga gurate na naslovnicu a pgotovo ako je iz jacih klubova. Kada su Kovača primali u kravatu na autoputu, popratili ste sa dva teksta i pohvalite klub navijaca koji su rekli da je to samo HIR pojedinaca te da imaju razloga za takav potez.A onda kad Hajduku krene loše....prvi ste koji popljuju klub. O Mamiću (kojeg ne simpatiziram previse) napisali ste pola toga iz gluposti. Odavno u novinarstvu nema onog realnog i poštenog pisanja !

77
777CRO
20:11 10.06.2015.

Na žalost to nisu novinari koji navijaju za hrvatsku ... To su navijači jovanovi - stevanovic koji čine sve da unište HNS ali neće moći !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije