Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI BAYERN

Rakitić: Ne razmišljamo o naslovu prvaka

Ivan Rakitić
Reuters
01.04.2010.
u 12:23

O trenutačnoj formi, Schalkeu i nadolazećem derbiju s Bayernom za službene web starnice kluba iz Gelsenkirchena pričao je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić.

Derbi i otvarajuća utakmica 29. bundesligaškog kola na rasporedu je u subotu, a vodeći Schalke dočekat će drugoplasirani klub ljestvice s prednošću od dva boda (Schalke 58, Bayern 56).

Nedavno ste igrali protiv Bayerna u utakmici DFB-Pokala, a vjerojatno ih i gledali protiv Manchester Uniteda u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Kakav su utisak na vas ostavili Bavarci i kako se pripremate za nadolazeći susret?

- Naravno da sam gledao utakmicu protiv Manchestera. Bayern je jaka momčad, ali mi i takve možemo pobjeđivati. Bavarce poštujemo, ali se koncentriramo na našu igru. Samo tri dana nakon utakmice u kupu (pobjeda Bayerna u produžetku 1-0) igrali smo protiv Bayera i bili na visini zadatka (pobjeda na gostovanju 2-0). Takvo će naše izdanje minhenska momčad vidjeti preko vikenda. Dakle, moramo se optimalno pripremiti, ali dodao bih da se bundesligaške utakmice nikako ne mogu usporediti s onima iz kupa. Riječ je o nečemu posve različitom.

Pobijedi li Schalke, imat će pet bodova više od Bayerna. Je li zavladala euforija oko mogućeg naslova prvaka?

- O tome uopće ne mislim, prerano je za to. Pred nama je još šest teških utakmica i moramo razmišljati samo postupno, o jednoj nakon druge. Pa čak i ako u subotu osvojimo tri boda.

U najboljoj ste formi karijere. Kako to?

- Znao sam za što sam sposoban, ali sam znao da mogu više. Osjećam se u potpunosti spremnim, naporno sam radio i dodatno poradio na svojoj spremi. Činim to i dalje jer, želim li biti uspješan, moram nastaviti biti konstantan.

Ugovor sa Schalkeom istječe vam 2011. godine. Jeste li već razmišljali o budućnosti na sportskom planu?

- Ovdje se super osjećam i mogu se zamisliti da produljujem suradnju. Ali, budući da mi ugovor vrijedi do 2011., o tome još ne razmišljam - kazao je Rakitić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:36 02.04.2010.

Ako Rakitić ovako nastavi mogao bi dobiti poziv za igranje u njegovoj domačoj Švajcarskoj reprezentaciji i sa time realne šanse da vidi World Cup 2014...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije