Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE U SEVILLU

Rakitić: Izbornikova ideja i taktika bile su dobre

'11.10.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Belgija. Ivan Rakitic, Kevin De Bruyne.  Photo: Goran Stanzl/PI
'Goran Stanzl/PIXSELL'
14.10.2013.
u 09:00

- Lako je navijati kad se ode na SP, sad nam treba potpora. Gdje god igrali. Ja nemam problema sa Zagrebom - kaže Rakitić.

Ivan Rakitić odigrao je 76 minuta protiv Belgije, tada je zatražio zamjenu i umjesto njega u igru je ušao kasniji strijelac Niko Kranjčar. Jutro poslije, ustanovljeno je da Rakitić zbog ozljede prepona mora preskočiti utakmicu protiv Škotske u Glasgowu i u nedjelju se naš reprezentativac vratio u Sevillu.

- Nadam se da nije ništa ozbiljno, da je samo riječ o umoru.  Odigrao sam dosta utakmica u zadnje vrijeme, volim igrati, a i putovanja su me malo izmorila, pa sam osjetio bol u preponama. Za nekoliko ću dana znati o čemu je zapravo riječ, no sigurno ništa neću riskirati i bude li potrebno preskočit ću nedjeljnu utakmicu u Valladolidu – rekao nam je Rakitić, pa se vratio na okršaj s Belgijom:

- Dobro smo ušli u utakmicu, držali smo sve niti, Belgijaca nije bilo nigdje, nisu znali kako reagirati. A onda smo primili pogodak nakon nevjerojatne pogreške! To nas je šokiralo, utakmica se okrenula i otišla na njihovu stranu. Šteta, izbornik nas je dobro pripremio, njegova je ideja bila dobra, ali taj nas je gol presjekao. Belgija je kvalitetna momčad,    znala je dočekati i kazniti naše pogreške i uzeti bodove -  kaže Rakitić.

Prvi je gol \"začinio\" Perišić, a drugi je pao nakon vašeg dodavanja iz slobodnog udarca Lovrenu, koji je izgubio loptu u 16-ercu i sijevnula je \"kontra\"! Izbornik je rekao da je očekivao da ćete zabiti gol iz tog \"slobodnjaka\"...

- Iskreno, uvijek čekam takvu situaciju na utakmici da opalim po golu! Ali, vidio sam Dejana samoga, tražio je loptu, dao sam mu je, ostalo znate...

Rekli ste da ste počeli dobro, ali ipak je na kraju sve to loše izgledalo, ovo je treća uzastopna utakmica koju je Hrvatska   odigrala ispod željene razine. Zašto?

- Naravno da možemo i moramo bolje, međutim Belgija nas nije \"razbila\", samo je znala strpljivo pričekati naše pogreške i nemilosrdno nas je kaznila. Ali, naša je ideja bila dobra...

Stalno ponavljate da je \"ideja bila dobra\". Onda je valjda zakazala provedba na terenu, a za to ste odgovorni vi igrači? I koliki vam je problem predstavljala nova 3-4-2-1 formacija, koja zapravo traži mnogo vremena za uigravanje?

- Da, bili smo malo drukčije postavljeni, ali vjerujemo u našeg izbornika i u njegovu taktiku, Štimac je to dobro smislio. I ne slažem se da je bilo problema u provedbi izbornikove ideje, pa odlično smo počeli utakmicu, ali taj prokleti gol sve je poremetio...

Može li naša reprezentacija biti u pravoj formi do doigravanja?

- Mora! Ali, za taj pomak potrebno nam je pozitivno razmišljanje i pozitivno okruženje, mora se stvoriti pozitivno ozračje u narodu i kod navijača! Lako je navijati kad se ode na SP, sad nam treba potpora, nek\' nas mediji i navijači sad podrže. A ja sam uvjeren da će nas Štimac odvesti u Brazil!

Neki su igrači spomenuli da više ne bi igrali u Zagrebu, kakav je vaš stav?

- Volim igrati svugdje u Hrvatskoj, najveća mi je želja da u svakom našem gradu bude sjajno ozračje, da pokažemo zajedništvo! A u svezi Zagreba, nemam baš nikakav problem, volim igrati u Maksimiru!

Hoće li Hrvatska vidjeti Brazil?

- Naravno da hoće! Mi igrači u to vjerujemo, ali molio bih i vas u medijima, kao i navijače, da jednako tako vjerujete u nas i da budete pozitivni! Pa da se svi zajedno veselimo u Brazilu, bilo bi to prekrasno ljeto...

>> U Škotsku dolazi tisuću Hrvata, Luka 
i Mandžo neće igrati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije