Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Moram se popraviti'

Rakitić: Haliloviću stalno govorim da mu je tek 18 godina!

Ivan Rakitić Barcelona
Foto: Reuters (Ilustracija)
19.09.2014.
u 11:10

– Uvijek je lakše igrati s najboljima na svijetu jer znaš da i kad pošalješ lošu loptu, njima to može ispasti i dobro dodavanje!

Ivan Rakitić ovog je ljeta napustio Sevillu i prešao u Barcelonu, a već u prvim mjesecima nametnuo se treneru i oduševio navijače. U prvom kolu Lige prvaka Enrique ga je odmarao protiv APOELA, a odmah se vidjelo koliko nedostaje u veznom redu. U razgovoru za Goal.com, Rakitić je otvoreno pričao o početku u katalonskom klubu.

– Moram se popraviti, pogotovo svoj stil igre jer Barcelonina je malo drugačija od onih iz mojih prijašnjih klubova. Srećom, moj trener iz Seville Unai Emery gajio je sličan stil. Ne smije se reći: "U Barceloni sam, hvala vam lijepa", nego treba dati još više, biti još bolji, ali najviše od svega uživati u svakom danu jer ako niste zadovoljni u sebi, ne možete dobro raditi. Ja svaki dan dolazim s osmijehom – rekao je Rakitić za Goal.com.

Došli ste u momčad kao konkurencija Xaviju i Iniesti...

– Oni su najbolji igrači na svojim pozicijama i vrlo dobri ljudi, olakšavaju mi, bodre me, nude pomoć... Mislim da su osvojili sve što se može u nogometu, a i dalje imaju želju i glad, uvijek dolaze puni energije, treniraju maksimalno i svaki dan možeš učiti od njih.

A kako je igrati uz Messija i Neymara?

– Uvijek je lakše igrati s najboljima na svijetu jer znaš da i kad pošalješ lošu loptu, njima to može ispasti i dobro dodavanje! No, nije sad da zbog njih dvojice mi ostali smijemo manje trenirati i truditi se, samo s njima imamo posebnu snagu u odnosu na konkurenciju.

Je li Luis Enrique zahtjevan?

– Svi su treneri različiti. Iako se neki doimaju sličnima, svaki ima svoje ideje i vizije. Luis Enrique nije zahtjevan, vrlo je jasan, jasno nam daje upute što želi od svakoga, a mi smo željni igre. Vrlo je profesionalan, radi na detaljima, a mi znamo da su njegove ideje najbolje za momčad.

U Barceloni je i Alen Halilović.

– Stalno mu govorim da ne zaboravi da mu je tek 18. Ja sam sa 18 igrao u Baselu, a on je u Barceloni, i to govori sve o Alenu. Vrlo je kvalitetan, igra na visokom nivou, Bog mu je dao mnogo i ako će uživati i raditi, sigurno će nam priuštiti mnogo zadovoljstva. Takav igrač mora uspjeti, i on će uspjeti, zato i jest ovdje. Pomažem mu što mu god treba.

>>Cijeli intervju pročitajte na Goalu!

>>Rakitić nije nasljednik Fabregasa ili Xavija, s njime ne znate na čemu ste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije