Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelonina zvijezda

Rakitić: Busquets i Iniesta možda mi i asistiraju!

Ćorluka i Rakitić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
20.06.2016.
u 12:50

Hrvatski, njemački, španjolski, engleski... Rakitić je prvi poliglot reprezentacije

Zvijezda Barcelone profesionalno je sjela s novinarima, prvo za kamere pa za pisane medije, pa onda s njemačkom televizijom, potom sa španjolskim medijima, da bi zaključio s novinarom iz Engleske. Hrvatski, njemački, španjolski, engleski... Rakitić je prvi poliglot reprezentacije. A osim tih jezika, više nego dobro govori i talijanski i može se sporazumijevati i na francuskom. Najbliži mu je Perišić koji odlično govori francuski, njemački, engleski i talijanski.

– Idu me jezici (smijeh) – dobrog je raspoloženja Rakitić.

I on je potvrdio odličnu atmosferu u reprezentaciji. Srna je rekao da nikada u posljednjih 15 godina nije bila takva, Čačić je na tom planu nadvisio i Slavena Bilića.

– Bacamo se na glavu i na treningu. Nije to ono da samo govorimo ‘dobro je, dobro je’... Tajna? Ne znam, valjda se tako poklopilo, svi iza sebe imamo pozitivne sezone, igramo dobro – kaže Rakitić.

Vratio se još jednom na utakmicu s Češkom u kojoj su prokockali vodstvo od 2:0.

– Iz pola šanse zabili su nam dva gola... Nisu nam bili opasni ni u jednoj situaciji, digli su pritisak, ali bez prigoda. I onda majstor, svaka mu čast, zabije glavom s 12 metara. To tri vratara ne bi mogla obraniti. Nogomet nas je kaznio previše, ali nadam se da će nam se to vratiti – kaže Rakitić.

I Barcelona se ponekad nađe u situaciji u kakvoj je bila Hrvatska protiv Češke. Napada, dominira, bude bolja, ali pobjeda izmakne.

– Prošlo je, idemo gledati prema Španjolskoj... Evo vam jedna slična utakmica, igrao sam s Barcelonom protiv Valencije, i izgubio s 2:1 kod kuće. Imali smo 30 udaraca prema njihovim vratima, nisu znali kamo će, a na kraju su pobijedili – prisjetio se Rakitić.

Okrenuli smo se Španjolskoj, nama je to utakmica nakon koje možemo biti prvi, drugi ili treći u skupini.

– Mi razmišljamo o sebi, a Španjolska želi biti prva u skupini, neće biti kalkulacija. Imamo respekt prema njima, oni su najmoćnija reprezentacija na svijetu, ali želimo to odraditi na najbolji mogući način. Znam napamet sve o njima – kaže Rakitić.

Čuo se sa suigračem iz Barcelone Bartrom.

– Razgovarali smo, i oni znaju da im je neodlučeno dovoljno. Ne trebamo juriti ni jedni ni drugi – rekao je Rakitić.

S druge strane terena bit će Busquets i Iniesta, nedostaje treći u veznoj liniji. Nedostaje Rakitić.

– Kasno sam upoznao ženu, da je bilo ranije, možda bih postao “Raketi” (smijeh). Neka mi dodaju neku asistenciju, možda se zabune – odličnog je raspoloženja veznjak Hrvatske.

Španjolci tvrde da Iniesta neće igrati, da će dobiti odmor.

– Vidio sam da su im bile obitelji u posjeti. Neka Iniesta slobodno produži još koji dan odmora s obitelji – poručio je Rakitić.

Komentara 1

BA
bassland
16:09 20.06.2016.

Tako me veseli da se probudio Rakitić iz Seville. On treba biti glavni vezist sutra, Vrsaljko desno, Perišić lijevo. Oni će stisnut, al sijevne li im koja kontra preko ove dvojice, malo će stati. I onda u toj ravnoteži možemo igrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije