Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Rakitić bombom i penalom osigurao slavlje Schalkea

Ivan Rakitić
AFP
17.04.2010.
u 17:30

Ivan Rakitić zabio je dva pogotka u domaćoj pobjedi Schalkea protiv Borussije M’gladbach (3:1).

Hrvatski veznjak prvi gol je zabio za vodstvo Schalke 1:0 u 8. minuti. Rakitić je primio loptu od Farfana te preciznim udacem sa 20 metara naciljao lijevi kut vratara Borussije Bailyja. Drugi gol zabio je s 11 metara odmah na početku drugog poluvremena, nakon što je u šesnaestercu srušen Marko Gavranović, mladi napadač švicarske reprezentacije kojeg je prošle godine neuspješno vrbovao i Hrvatski nogometni savez.

- Nisam se isprva niti veselio. Morao sam najprije dobro pogledati dok nisam shvatio da je lopta odsjela u mreži – priznao je Rakitić.

- Jefferson Farfan lijepo mi je gurnuo loptu. Neposredno prije udarca lopta je poskočila, no to mi nije smetalo da je savršeno zahvatim. Felix Magath tjera me da više vjerujem svom udarcu i da ga što češće koristim. Trudim se – izjavio je 22-godišnji hrvatski vezni nogometaš naglasivši:

- Tri boda koja smo osvojili nakon dva poraza zaredom pomoći će nam da ponovno steknemo samopouzdanje. Što će se dogoditi nakon 34 kola nemojte me pitati. Naš je primaran cilj ulazak u Ligu prvaka. Da bismo u tome uspjeli, moramo u sljedećoj utakmici pobijediti Herthu u Berlinu. U ovom me trenutku ne zanima ništa osim toga.

S nova dva gola Rakitić je došao do osmog bundesligaškog pogotka ove sezone, te je treći najbolji strijelac Schalke, odmah iza Kuranyija (18) i Farfana (8). Jučerašnjom odličnom igrom Rakitić je na najbolji način odgovorio treneru Felixu Magathu koji ga je kritizirao tijekom tjedna.

Werder je na Volkswagen Areni dokazao da je kvalitetnija momčad od domaćeg Wolfsburga pobijedivši 4-2 iako su domaći u prvom poluvremenu vodili 1-0 i 2-1. Edin Džeko zabio je i 20. pogodak ove sezone, čime je potvrdio prvo mjesto ljestvice strijelaca, dovevši domaće u vodstvo u 18. minuti. Ukupno je to bio njegov 54. prvenstveni pogodak za Wolfsburg. Najbolji strijelac u povijesti kluba, Argentinac Diego Klimowicz, na brojci je od 57 golova.

Zvjezdan Misimović asistirao je za oba gola domaćih (9 golova, 14 asistencija ove sezone). Grafite je zabio drugi gol za Wolfsburg u 40. minuti. Bio je to njegov 11. prvenstveni ove sezone.

Za goste je dvaput (jednom iz penala) zabio Torsten Frings. Jednom je pogodio i Peruanac Claudio Pizarro zabivši svoj 15. gol ove sezone i 132. ukupno u Bundesligi. Najbolji strijelac-stranac u povijesti Bundeslige brazilski je napadač Giovanne Elber sa 133 gola.

U drugom derbiju kola Stuttgart je na svom stadionu pobijedio Bayer iz Leverkusena 2-1. Petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu domaćinima je omogućio gostujući veznjak, Švicarac Tranquilio Barnetta, koji je u 16. i 19. inuti zaradio žute kartone pa time i isključenje. U tom su trenutku gosti vodili 1-0 golom Stefana Kießlinga (19. u sezoni).

Do kraja je Brazilac s njemačkom putovnicom u domaćim redovima, Cacau, zabio dva gola (11. gol u sezoni, deveti u zadnjih osam kola) donijevši Švabima nova tri boda.

HSV je bez ozlijeđenog Mladena Petrića na Nordbank Areni izgubio 1-0 od Mainza, dok je Freiburg kao domaćin pobijedio Nürnberg 2-1. Za domaće je peti put u nizu svih devedeset minuta odigrao Mensur Mujdža. Zaradio je žuti karton u 88.minuti.

Rezultati 31. kola: Freiburg - Nürnberg 2:1, HSV - Mainz 0:1, Schalke - Borussia (M) 3:1, Stuttgart - Bayer (L) 2:1, Wolfsburg - Werder 2:4. Danas igraju: Borussia (D) - Hoffenheim, Eintracht - Hertha.

Poredak: Bayern 61 (30), Schalke 60, Bayer (L) 54, Werder 54, Borussia (D) 52 (30)...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:49 18.04.2010.

Rakitić če eksplodirati tek na World Cupu, ustvari kraj TV ekrana za vrijeme World Cupa..

HO
hotfishlake
09:54 18.04.2010.

EU@Janez jednom je smijesno, dvaput isto. ma dobro ako hoces i deset puta je smijesno, ali non-stop nije smijesno. odi se daj pregledati ali tek poslije svjetskog jer inace ne bus nis videl od nogacha na zatvorenom odjelu di te buju smjestili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije