Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MAXU:

Rakitić: Bit ćemo jaki i moćni

Ivan Rakitić, Luka Modrić (1)
Duško Marušić/Pixsell
06.06.2012.
u 21:45

Euro u Ukrajini i Poljskoj Ivanu Rakitiću bit će drugi nastup s Hrvatskom na velikim turnirima...

U kakvom ste stanju došli na pripreme reprezentacije?

– Izvrsnom! Iako sam imao problema s ozljedama, to je sad prošlost, u zadnje sam vrijeme dosta igrao u Sevilli.

U jednoj ste pripremnoj utakmici igrali na mjestu zadnjeg veznog igrača, očekujete li da će vas izbornik i u srazu s Irskom postaviti na tu poziciju?


– Najvažnije je da igram, gdje god me izbornik postavi! Na mjestu zadnjeg veznog igrao sam protiv Letonije u Rijeci, a često na tome mjestu igram i u klubu. Iako više volim biti bliže golu, jasno je da ću biti sretan budem li igrao.

Što možemo očekivati od EP-a?

– Odlično treniramo, ozračje je sjajno i siguran sam da ćemo dobro igrati u Poljskoj. Bit ćemo jaki i uvjeren sam u dobar rezultat.

Svi govore da je najvažnija prva utakmica s Irskom. Kako igrati?

– Izbornik će pronaći pravu taktiku, koju ćemo mi na terenu i provesti u djelo. Irsku ne smijemo podcijeniti, dobra je to momčad, sastavljena od iskusnih igrača, uvijek nam je bilo teško igrati s njima. Ali, bolji smo, to moramo potvrditi na terenu i pobijediti, kako bismo u nastavak natjecanja, protiv objektivno jačih Italije i Španjolske, ušli s velika tri boda.

Tko je favorit EP-a?

– Na prvom je mjestu Španjolska, tu su još Njemačka, Francuska, možda i Engleska, ne zaboravimo ni Talijane.

Dobro poznajete Španjolce, hoće li možda biti umorni?

– Istina je da je iza njih naporna sezona, ali veliki su profesionalci i siguran sam da će i na ovaj Euro doći željni uspjeha, neovisno o tome što imaju svjetsku i europsku krunu. Ne vjerujem da će im umor biti neprijatelj, ali nadam se da bi u igri protiv nas mogli imati loš dan, što bismo morali iskoristiti.

Kakvom ocjenjujete sezonu u Sevilli?

– Nije baš bila iz snova. Bilo je mnogo turbulencija, očekivao sam više i na osobnom, ali i na klupskom planu. Ušao sam u sezonu ozlijeđen i to se odrazilo na moje igre. Sezona je bila teška, ali izvukli smo pouke i bit će sve bolje.

Nekako nam se čini da niste na istoj valnoj dužini s trenerom Michelom?

– Nije baš tako... Bilo je različitih pogleda na neke situacije, ali zadnjih pet susreta igrao sam od početka.

Razmišljate li o promjeni kluba?

– Ne! Imam još trogodišnji ugovor, sve su mi misli vezane uza Sevillu. Ondje mi je lijepo, imamo dobru momčad, dobrog trenera i vjerujem da sljedeće sezone možemo konkurirati za nastup u Ligi prvaka. Ali, vidjet ćemo što će se događati, nikad ne recite nikad...

Protiv koga vam je bilo teže igrati – protiv Reala ili Barcelone?

– Više mi se sviđa Barcina igra i protiv nje je svakako bilo teže. Stalno pritišće, stalno ste pod tim presingom, ne možete zadržati loptu sekundu-dvije, a već napadaju kao osice.

Koliko bi hrvatskih reprezentativaca moglo igrati za Španjolsku?

– Teško je to reći... Španjolska ima izbor od 50-ak kvalitetnih igrača, to je neusporedivo s našim izborom igrača. S druge strane, Hrvatska ima izvanredne pojedince i nekoliko bi naših igrača sigurno moglo igrati i u španjolskoj vrsti. Obožavam španjolski nogomet, i to je bio jedan od razloga zbog kojih sam se iz Njemačke preselio u tu divnu zemlju. S igračima kakve ima španjolska reprezentacija uvijek je užitak igrati, vještinom su dodirnuli nogometno savršenstvo!

Cijeli tekst pročitajte u Maxu!, sportskom tjedniku Večernjeg lista koji je na kioscima od subote.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije