Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimistični Rakitić

Rakitić: Bit ćemo bolji nego na Euru u Austriji

Ivan Rakitić, Luka Modrić (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
23.05.2012.
u 14:46

– Najbitnija je ta utakmica s Irskom, sada nemamo vremena razmišljati o Italiji i Španjolskoj. Samo o Ircima razmišljamo

Kao i većina naših igrača, i pouzdani vezni Ivan Rakitić samo gleda prema otvaranju prvenstva Europe i utakmici s Irskom.

– Najbitnija je ta utakmica s Irskom, sada nemamo vremena razmišljati o Italiji i Španjolskoj. Samo o Ircima razmišljamo – kaže Rakitić.

Bit će to najteža utakmica za Hrvatsku, jer Irska će igrati zatvorenu varijantu. Treba će puno strpljenja.

– Imamo kvalitetu za probijanje irskog zida, Hrvatska ima momčad koja je jaka na lopti. Uvjeren sam da ćemo stvoriti dovoljno prigoda – rekao je Rakitić.

Sudeći po treninzima, Rakitić bi trebao biti u prvoj momčadi, i to na poziciji lijevog veznog.

– Najvažnije mi je da sam spreman, da me izbornik vidi, da sam u prvom planu, a ja ću dati sve od sebe da mu se odužim – kaže Rakitić.

Za to mjesto nekako je najveća bitka. Ivan Perišić nadire, tu je i Niko Kranjčar.

– Nije to utrka s Ivanom, volio bih da igra. A ja ću dati sve od sebe da iskoristim izbornikovo povjerenje – rekao je Rakitić.

Dojam je s treninga da se odlično nadopunjuje s Lukom Modrićem.

– Nije se teško slagati s Lukom, i Gavro (glasnogovornik Gavran, nap.a.) da uzme loptu, slagao bi se s Lukom – smije se Ivan.

Očekuje dobro prvenstvo Europe.

– Bit će kvalitete kao nikad. Sve utakmice bit će teške i tvrde, o pobjedniku će odlučivati nijanse, sitnice. Tu je svaka reprezentacija spremna "razvaliti" protivnika – kaže Rakitić.

Usporedio je Hrvatsku iz 2008. godine s Hrvatskom 2012. godine.

– Nadam se da ćemo biti još bolji nego na Euru 2008. godine. Od tada smo izgubili braću Kovač, tada smo bili malo iskusniji. Uvjeren sam da smo kvalitetom korak dalje u odnosu na Euro u Austriji – zaključio je Rakitić.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:44 24.05.2012.

tesko .. al probajte

ĆA
ćaćaća
15:08 23.05.2012.

bez braće kovač ova repka je jako ranjiva...može puno više primiti nego dati..fale nam fajteri..šetača ima previše..

RJ
reko ja!
17:35 23.05.2012.

Raketicu brate iz tvojih usta u Bozje usi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije