Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barca na Parku prinčeva

Raketa u sjajnoj poziciji u Barceloni: Hrvatski reprezentativac u lovu na tricu

Barcelona's Ivan Rakitic (2ndR) is congratulated by his team mates Lionel Messi (L), Neymar and Luis Suarez (R) after scoring a goal against Manchester City during their Champions League round of 16 second leg soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona
15.04.2015.
u 14:55

Raketa lovi ono što je prije dvije godine Mario Mandžukić osvojio s Bayernom, dodavši poslije i europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo

Ako do sada nije imao prilike sudjelovati u berbama trofeja (ima samo kup s Baselom i Europsku ligu sa Sevillom), hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (27) ove bi sezone u dresu Barcelone mogao sve nadoknaditi. Raketa je, naime, jedini hrvatski nogometaš koji je ove sezone u prilici osvojiti trostruku krunu: nacionalno prvenstvo i kup te Ligu prvaka. Ono što je prije dvije godine Mario Mandžukić osvojio s Bayernom, dodavši poslije i europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Na domaćim kolosijecima Raketi ide sasvim dobro: 30. svibnja igrat će finale Kraljeva kupa protiv Athletica iz Bilbaa, u kojemu je Barcelona izraziti favorit. Također, sa dva boda prednosti ispred Real Madrida u Primeri, Barcelona i dalje najbolje stoji na kladionicama jer, osim bodovne prednosti, ima i lakši raspored od najvećeg suparnika u preostalih sedam kola.

Zlatan suspendiran

Najteži posao Barca će imati u Ligi prvaka, u kojoj je u četvrtfinalu čekaju ogledi s PSG-om, jedinom momčadi koja je ove godine u ovome natjecanju pobijedila Katalonce. U Parizu je bilo 3:2 za Francuze, u uzvratu 3:1 za Barcelonu. Ovaj put u momčadi Parižana neće biti suspendiranog Zlatana Ibrahimovića.

Bit će ovo već 42. Ivanov nastup za Barcelonu u njegovoj prvoj sezoni. Nije daleko dan kada će dvostruko nadmašiti prvoga Hrvata u Barceloni Roberta Prosinečkog. Na žalost, Žuti nije bio u pretjeranoj milosti tadašnjega šefa Cruyffa i u sezoni 1995./1996. ostvario je samo 23 nastupa, od toga je u 19 navrata ušao s klupe.

Uskoro All-Star utakmica

Usput, Španjolci su probili jednu Uefinu ekskluzivu pripremljenu za 2017. Ne preduhitre li je neki arapski šeici, Europska nogometna federacija prva će spojiti Cristiana Ronalda i Lionela Messija u istu momčad. U pripremi je, naime, All Star utakmica europskog Sjevera i Juga, odnosno sraz odabranih igrača iz Rusije, Njemačke i Engleske protiv zvijezda španjolske, francuske i talijanske lige.

Sudionike toga spektakla birali bi navijači, a svaki klub dao bi najviše po trojicu igrača. Tako bi Ronaldo i Messi mogli predvoditi Jug, dok bi lideri Sjevera bili Hazard, Ribery, Rooney, Reus...

U širem popisu igrača za ovu revijalku mogla bi biti i dvojica Hrvata, dvojica prijatelja, Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Luka se izborio za zvjezdani status kod Realovih navijača, dok je Vedran, stoper moskovskog Lokomotiva, omiljen u Rusiji, gdje ga je ugledni list Sovjetski sport izabrao za najboljeg nogometaša u 2014. godini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije