Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se LP

Raketa odbio Manchester City i čeka prvijenac u Ligi prvaka

Ivan Rakitic (FC Barcelona) talk with Luis Enrique coach (FC Barcelona), during La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico de Madrid, at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, january 11, 2015. Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
16.02.2015.
u 08:20

Čak osam od prvih deset klubova s najvišim prihodima ostalo je u utrci za europski naslov. Izuzetak su Liverpool i Manchester United, svojevrsno otkriće na ovoj listi

Real Madrid brani ove sezone dvije decime; naslov pobjednika Lige prvaka (u osmini finala čeka ga Schalke) i desetu uzastopnu titulu najbogatijega svjetskoga kluba. Naime, prema podacima konzultantske kuće Deloitte, europski prvak i tek trećeplasirani klub španjolske prošlu je sezonu završio s prihodom od rekordnih 549,5 milijuna eura, čak tridesetak milijuna više nego u prethodnoj, što ga je još više učvrstilo na top-listi bogataša.

Čak osam od prvih deset klubova s najvišim prihodima ostalo je u utrci za europski naslov. Izuzetak su Liverpool i Manchester United, svojevrsno otkriće na ovoj listi. Naime, crveni vragovi u odnosu na prethodnu godinu skočili su s četvrtog na drugo mjesto s prihodom od 518 milijuna eura iako im je prošla sezona bila jedna od najgorih, s tek sedmim mjestom u Premijernoj ligi, čime su ostali bez europskih nastupa. Manchesterov prihod zbog toga će ove godine biti značajno manji...

Inače, čak osam engleskih klubova ušlo je ove godine u dvadeset vodećih po visini prihoda (uz pet u topu 10, Tottenham je 13., Newcastle 19., Everton 20.) zahvaljujući golemim zaradama od prodaje televizijskih prava. Spomenuta osmorica inkasirala su u toj kategoriji ukupno čak 1,1 milijardu eura!

Mandžo prvi topnik

Real Madrid jedini je u grupnoj fazi Lige prvaka osvojio maksimalnih 18 bodova i već do sada samo od Uefe (bez TV prava) u ovoj sezoni uprihodio je čak 18,1 milijun eura. Plasman u četvrtfinale jamčio bi novih 3,9 milijuna, polufinale 4,9, a obrana naslova prvaka još 10,5 milijuna eura.

Utrku za 'ušatim' trofejem nastavljaju šestorica hrvatskih nogometaša, a kao favoriti nameću se Luka Modrić (Real Madrid) i Ivan Rakitić (Barcelona), dok je u drugom startnom redu Mario Mandžukić s Atleticom. Mandžo je jedan cilj u Ligi prvaka već ostvario postavši s 11 pogodaka najbolji hrvatski topnik u ovom natjecanju.

Subašić stiže Gabrića

Proljeće u Ligi prvaka donijet će i nastavak utrke Lionela Messija (75 pogodaka) i Ronalda (72) za najboljega strijelca u povijesti, dok će naš Ivan Rakitić tražiti svoj prvijenac u ovom natjecanju. Raketa je u LP odigrao 12 utakmica za Schalke i pet za Barcelonu, iz koje nije želio otići ove zime iako je imao ponude Manchester Cityja i Arsenala. Ivan je uvjeren da će biti važan dio Barcine momčadi i da će ove sezone osvojiti svoj prvi domaći naslov, ali i napokon probiti led u Ligi prvaka.

Danijel Subašić jedini je hrvatski vratar koji je proglašen najboljim u grupnoj fazi Lige prvaka, primivši samo jedan pogodak u šest utakmica s punom minutažom, a sljedećega tjedna, nastupom protiv Arsenala na Emiratesu, izjednačit će se s Tončijem Gabrićem na trećem mjestu liste hrvatskih vratara s najvećim brojem utakmica (7) u elitnom natjecanju.

Ispred ovoga dvojca su Tomislav Butina (Dinamo, Club Brugge) i Dražen Ladić (Dinamo) s po deset te naš rekorder Mario Galinović (Panathinaikos) sa 15 nastupa u Ligi prvaka. Za usporedbu, legendarni Stipe Pletikosa, Subašićev prethodnik na vratima reprezentacije, u Ligi prvaka imao je samo jedan nastup, davnih godina za Šahtar...

>>Halilović naljutio ljude u Barceloni: Ovo si napravio posljednji put!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije