Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIMI U CITROEN JT-U

Räikkönen prešao iz formule 1 u reli

Kimi Raikkonen
Reuters
04.12.2009.
u 11:03

Iduću će se sezonu Finac Kimi Räikkönen, svjetski prvak u Formuli 1 s Ferrarijem 2007. godine, utrkivati u Svjetskom reli-prvenstvu. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Citroën Junior Teamom.

Informaciju su potvrdili iz francuske momčadi, i to na predstavljanju u petak ujutro:

- U ovom trenutku imam jednogodišnji ugovor. Vidjet ćemo što će biti kad se on približi kraju. U svakom slučaju, iznimno se radujem skorašnjem testiranju automobila te nastupu na prvoj utrci sezone - izjavio je tom prigodom 30-godišnji Finac.

Citroën Junior Team ima sponzorsku podršku Red Bulla, Finčeva osobnog sponzora, koji je odradio ključnu ulogu u spajanju Kimija s Francuzima. Fuzija s Red Bull Racing Teamom u Formuli 1 uoči 2011. godine stoga se čini i više negoli izglednom opcijom u budućnosti.

Suvozač Räikkönenu u CTJ-u bit će sunarodnjak Kaj Lindström, dok će bodove momčadi skupljati skupa s dolazećom zvijezdom, 25-godišnjim Francuzom Sebastienom Ogierom.

Citroën Junior Team druga je momčad koju motorom i automobilom (C4) opskrbljuje francuski proizvođač. Prvu predvode šesterostruki uzastopni svjetski prvak Sebastien Loeb i Španjolac Daniel Sordo.

Bit će zanimljivo vidjeti može li se Räikkönen ubaciti u ravnopravnu borbu za naslov u svojoj "djevičanskoj" sezoni.

Kalendar Svjetskog prvenstva u reliju za sljedeću sezonu još nije poznat. Poznato je da će Kimi, kao i njegova momčad, nastupiti na 11 od 12 natjecanja, svima osim na Novozelandskom reliju.

Prvi put novi će automobil Räikkönen moći iskušati 28. siječnja sljedeće godine u Rovaniemiju, na prvom natjecanju Finskoga nacionalnog prvenstva u reliju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije