Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RALLY

Räikkönen: Naslov u WRC bi mi više značio od onog u F1

Kimi Raikkonen
AFP
06.01.2010.
u 14:07

Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, Finac Kimi Räikkönen ove će godine voziti Svjetsko reli prvenstvo (WRC). Tvrdi da bi mu naslov u tom natjecanju bio kudikamo draži od onog u F1.

- U Formuli 1 mnoge stvari bacaju sjenu na samu vožnju. Previše je politike u tom sportu i nitko se ne usudi reći ono što uistinu misli jer se boji da njegove riječi ne bi bile izvučene iz konteksta. U reliju je atmosfera mnogo ugodnija, ljepša. Naglasak je stavljen na vozačko znanje pojedinca, jer svaki zavoj i svako brdo nude neočekivanu zamku. To je ono što ovaj sport čini zanimljivim - tvrdi “hladni Finac”.

- Što bi mi značilo osvajanje naslova prvaka u reliju? Mnogo više od onoga u Formuli 1. Ovdje sve moram učiti od samog početka što mi predstavlja izazov. Preda mnom je dug put i ja mu se radujem budući da sam ponovno pred usvajanjem znanja. Moram naučiti sve o automobilu, suradnji sa suvozačem, utrkama, baš o svemu. I ne mislim da ću biti konkurentan najboljima, barem ne četvorki koju čine Sebastien Loeb, Dani Sordo, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala - zaključuje Räikkönen koji će u sezoni nastupiti u 12 od mogućih 13 utrka za Citroën Junior Team.

Suvozač Räikkönenu u CTJ-u bit će sunarodnjak Kaj Lindström, dok će bodove momčadi skupljati skupa s dolazećom zvijezdom, 25-godišnjim Francuzom Sebastienom Ogierom.

Citroën Junior Team druga je momčad koju motorom i automobilom (C4) opskrbljuje francuski proizvođač. Prvu predvode šesterostruki uzastopni svjetski prvak Sebastien Loeb i Španjolac Daniel Sordo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije