Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galactico

Rafa po deseti naslov ide i u Pariz

Tennis - Monte Carlo Masters - Monaco, 20/04/2017. Rafael Nadal of Spain reacts after defeating Alexander Zverev of Germany.      REUTERS/Eric Gaillard
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.04.2017.
u 19:15

I dok je stric Miguel Angel, bivši proslavljeni igrač Barce, u nedjelju slavio Rakitića i Messija, nećak Rafa, jedan od najvećih tenisača u povijesti, s grčem u želucu gledao je kako njegov Real Madrid nemoćno posrće u utakmici godine

Rat u kući, tako otprilike izgleda dan španjolskoga nogometnoga Clasica Real Madrid – Barcelona u obitelji Nadal.

I dok je stric Miguel Angel, bivši proslavljeni igrač Barce, u nedjelju slavio Rakitića i Messija, nećak Rafa, jedan od najvećih tenisača u povijesti, s grčem u želucu gledao je kako njegov Real Madrid nemoćno posrće u utakmici godine.

Prestigao Vilasa

No Rafa Nadal bio je te nedjelje neusporedivo veći od omiljenih galacticosa ispisujući tenisku povijest kao prvi tenisač s dvoznamenkastim brojem titula na nekom od turnira iz serije Masters. Rafa je, osvojivši Monte Carlo deseti put (u finalu svladao sunarodnjaka Ramosa), postao istodobno najuspješniji igrač na zemljanoj podlozi s nevjerojatnih pedeset naslova, odvojivši se od legendarnoga Argentinca Guillerma Vilasa, koji ih ima 49.

Izgubio samo od Đokovića

Nadal je osvojio u Monte Carlu čak osam uzastopnih naslova, od 2005. do 2012. godine, a devetu titulu osvojio je prošle godine. Izgubio je u Kneževini samo jedan finale, 2013. godine od Novaka Đokovića.

Rafa ne samo da drži rekord Open Ere s deset naslova na istome turniru nego nitko osim njega nije osvojio ni devet titula u istome gradu, poput Nadala u Barceloni i Roland Garrosu. Za usporedbu, Vilas je osvojio turnir u Buenos Airesu osam puta kao i Roger Federer turnir na travnatoj podlozi u njemačkom Halleu.

Naravno da su Nadala odmah u Monte Carlu zaskočili s pitanjem: hoće li i Roland Garros ove godine postati ‘jubilarac’ i deseti put se pokloniti kralju šljake?

– Sljedeći korak nije Roland Garros, nego Barcelona – uzvratio je Nadal i dodao:

– Nikad ne doživljavam turnire u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Madridu kao pripremu za Pariz. I ti su mi turniri i te kako važni, oni su pravi kao i Roland Garros! Jako sam uzbuđen što ću i ove godine nastupati u Barceloni, a nakon toga idem kući u Madrid, pred domaću publiku.

Rafa će na putu prema desetoj tituli u Barceloni najvećega suparnika imati u prvom tenisaču svijeta Andyju Murrayu. A kad je Rafa već tamo, u srijedu ga stric možda odvede do Nou Campa na sraz Barcelona – Osasuna. I ‘vadi mu mast’ Messijevom čarolijom...

>>Čilić ostao osmi igrač svijeta, Nadal opet u Top 5

Komentara 3

DU
Deleted user
09:33 26.04.2017.

Ima velike sanse; ne vidim tko bi ga mogao zaustaviti??? ;)

Avatar dkunst
dkunst
16:34 28.04.2017.

bravo rafa

PR
propalismoFranjoskroz
22:52 25.04.2017.

Sve ovisi o jacini doping kontrole..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije