Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poraz s minus 17

Radnički na Gripama razbio Split, publika vikala: 'Erjavec, odlazi'

'15.12.2012., Split - Regionalna kosarkaska ABA liga, 13. kolo: KK Split - KK Zadar. Trener KK Splita Mladen Erjavec. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
14.03.2013.
u 20:43

Splićani su bili bezvoljni, beskrvni, nikakvi... Izgubili su s teških 63:81 u ključnoj utakmici za ostanak

Katastrofa Splita u jednoj od ključnih utakmica za ostanak u ABA ligi. Radnički iz Kragujevca na Gripama je pred tisuću gledatelja pomeo "žute" s rezultatom 81:63 (18:22, 24:8, 22:13, 17:20). Splićani su bili bezvoljni, beskrvni, nikakvi, neobjašnjivo je kako je igrala momčad Mladena Erjavca. U 34. minuti bilo je 28 razlike za goste, na semaforu je svijetlilo 73:45 za Radnički. Erjavec je nepomično gledao što se događa, slično su se ponašali i njegovi igrači. Nema opravdanja što nije bilo Vujčića, nitko "žutima" nije zabranio da se bore. Sada je Splitu da bi ostao u ABA ligi jedino preostalo da pobijedi Zadar u Višnjiku u posljednjem kolu. Kako Split sada igra, to je nemoguća misija, oni djeluju poput razbijene vojske.

– Ovakav poraz na domaćem parketu boli, žalim zbog njega. Na početku utakmice pokazali smo da se možemo nositi s njima. U Zadru spašavamo sezonu, sve je na nama, pobjedom ostajemo u ligi – kazao je kapetan Splita Josip Sobin.

Erjavcu nije bilo lako, u finišu utakmice čulo se s tribina "Erjavec, odlazi".

– Publika je prepoznala da to nije bilo dobro, a ako je tko kriv, to sam ja. Na početku smo poveli, pokazali kako treba igrati protiv Radničkog. U tim trenucima su nas nadskakali. Generalno nemam što zamjeriti igračima, oni su se borili. Vidljiv je grč od borbe za ostanak. Jednostavno, kad počnemo gubiti, nemamo rješenja. Sad se idemo pripremiti za Zadar, učiniti sve da ostanemo u ligi – kazao je Erjavec.

Ključne riječi

Komentara 2

M6
miro 62
08:36 15.03.2013.

Velika šteta za klub goleme tradicije.Nadljdski napori ljudine Vujčića i njegovih pomočnika,te igrača koji cijelu sezonu igraju bez kune,vjerovatno će ostati bez željenog rezultata.Vjerujem da to neće biti i kraj,da sće smoči snage ,želje i volje da se kroz hrvatsku ligu konsolidiraju i iduće godine vrate tamo gdje im je mjesto.Pitanje HKS-u i Radiću-gdje ste sada i zašto niste pomogli "INSTITUCIJI I AKADEMIJI HRVATSKE KOŠARKE.

MA
Maltar
21:56 15.03.2013.

Ma nek ispadne taj Split, samo cicaju državni novac a nikakve koristi od tog kluba. Niti imaju navijače niti ikakve uspjehe u zadnjih 20 godina. Potpuno nepotreban subjekt u hrvatskom športu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije