Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIMIR RADMAN Rijekin vratar peti put u Splitu

Radman: Bolji smo u gostima nego na Kantridi

16.11.2008.
u 08:34

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke gdje god se igrao uvijek ima poseban naboj, neovisno o stanju na ljestvici ili igrama sudionika u prijašnjim utakmicama. Rezultat je uvijek teško prognozirati, što daje dodatnu draž derbiju dugogodišnjih ljutitih protivnika.

Riječanima bi danas na Poljudu pobjeda značila možda i više nego Splićanima, jer još od rujna nisu slavili u prvenstvu. Bio bi im to i te kako ljekovit melem. Vratar Velimir Radman optimističan je, vjeruje da njegova momčad može ostati neporažena.

- Svjesni smo pritiska, jer već dugo nismo pobijedili, ali ne trebamo se time opterećivati. Hajduk je favorit na Poljudu, ni mi a niti jedna druga momčad to nije. No, mi igramo bolje u gostima nego kod kuće i to nam daje nadu da možemo doći do pozitivnog rezultata. Zadovoljni bismo bili i remijem - kaže vratar Radman.

Rijekin prvi vratar dosad je četiri puta branio na Poljudu, dva je puta Rijeka pobijedila, a dva puta rezultat je bio neodlučen. Taj pozitivan trend Radman danas želi nastaviti.

- Iako su Splićani u pozitivnom nizu, a mi u negativnom jer smo ispustili vodstvo u nekoliko utakmica, to ništa ne znači. Puno je važnije trenutačno nadahnuće nego forma. Siguran sam da ih možemo iznenaditi i vjerujem da ćemo to i učiniti - najavljuje Radman.

Najveća je opasnost Hajdukov vezni red - čvrsti Andrić, iskusni Skoko, neugodni Ibričić, te na boku Rubil.

- Vezni red daje čvrstoću obrani i napadu, zaustavimo li ga, mogli bismo puno postići. I našega bivšeg suigrača Linića, bude li igrao, trebat će dobro paziti. Zahvalan je igrač u kojeg treneri imaju povjerenja, čvrst u defenzivnom bloku. Bit će neizvjesno - zaključuje Rijekin vratar. Već u susretu sa Zagrebom vidjelo se da je razmjena mišljenja nakon sramote u utakmici s Interom bila konstruktivna. Riječani će sigurno igrati borbeno i napadački.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije