Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROVINE MEDALJAŠIMA

Rađa: Prijavit ću se za mirovinu, ali taj ću novac nekomu darovati

\'sport.....zagreb.......19.06.2003. urakmica na sjecanje drazena petrovica ,  hrvatska 1992 - hrvatska 2003  dino radja  foto: igor kralj\'
Igor Kralj/PIXSELL
27.03.2012.
u 20:05

Za bogate sportaše bit će to test ljudskosti. Hoće li i drugi Rađinim stopama?

Prijedlog Vlade o naknadama za izvrsnost naišao je na simpatije sportske javnosti. Kako je posljednja HDZ-ova Vlada postavila i vrlo visoku dobnu granicu (55 za žene, 60 za muškarce) 45 godina, prema sadašnjem prijedlogu, izgleda vrlo obećavajuće. Uostalom i u NBA ligi 45 godina dobna je granica od koje se može konzumirati igračka mirovina. Njezin će korisnik uskoro postati i Dino Rađa (44) koji drži da su naši sportski medaljaši zaslužili mjesečnu naknadu:

– Nisu svi zaradili kao Ivanišević, Kukoč i Rađa. Recimo, dvostruki olimpijski pobjednik, vaterpolist Deni Lušić doista je zaslužio takvo što jer se nije obogatio za igračke karijere. Uostalom, pjevač ili liječnik mogu zarađivati do 65. godine, a sportašu pukne koljeno i ostane bez ičega.

U Rađinu slučaju \"sportska mirovina\" iznosila bi oko 7100 kuna i bez obzira na bogatstvo koje je zaradio u Italiji i SAD-u, Rađa je se ne namjerava odreći.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u srijedu <<

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:48 27.03.2012.

Dino Rađa zaslužio je svaku lipu buduće mirovine. Za razliku od lažnih Monegašana - Janice Kostelić, Ivice Kostelića, Ivana Ljubičića, Gorana Ivaniševića i Marija Ančića. Kada se samo sjetim da je Janica, samo da zadrži gradski stan u Zagrebu, lagalaala da nema nekretnine u svomu vlastništvu, da je Ljubičić godinama odbijao vratiti ključ gradskoga stana u Zagrebu i usto primao stipendiju Zagrebačkoga sportskoga saveza, dođe mi muka kada vidim da su vrhunski sportaši uglavnom moralne ništice!

AN
Andreeejjj
20:48 27.03.2012.

Ejjj moj Dino...baš me zanima, dali češ istinito pokloniti taj novac bilo kome, škrtica jevrejska? Ako ne, trebao bi nagraditi tj platiti nogometaše Štimca, Ercega, itd, itd, koji su u tercetu \"peglali\" tvoju Viktoriju Đonlić!

MA
marko53
21:37 27.03.2012.

Zanima me čiji novac obećavaju ovi političari. Ni ovi koji su pošteno zaradili nemaju za život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije