Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražili dokumente

Racija na Velodromeu zbog Riberyja

Franck Ribery
Reuters
06.10.2009.
u 20:54

Prema napisima pariškoga sportskog dnevnika L'Equipea, francuska je policija u ponedjeljak upala u prostorije marsejskoga nogometnog kluba Olympiquea te zaplijenila nekoliko dokumenata.

Razlog raciji transfer je Francka Riberyja iz Galatasaraya u Marseille 2005. godine. Zaplijenjeni se dokumenti i odnose na isti prelazak danas najboljega francuskog nogometaša.

Lokalni je ured državnog odvjetnika pokrenuo istragu prošle godine nakon što je bivši Riberyjev menadžer Bruno Heiderscheid podnio tužbu protiv nogometaša i kluba zbog navodnih nepravilnosti u transferu, a u kojima je, naravno, on ostao oštećena stranka.

Ribery je istanbulski klub napustio u svibnju 2005. godine nakon što mu nisu isplaćene četiri mjesečne plaće. Potom je otkazao Heiderscheidu točno pred potpisivanje ugovora s Marseilleom predavši punomoć Alainu Migliacciju i Jean-Pierreu Bernesu.

Na postupak Riberyja najprije se žalio Galatasaray tražeći deset milijuna eura odštete zbog nogometaševa raskida važećeg ugovora. No, Međunarodni je sportski sud (CAS) presudio u korist Riberyja.

Uz pripadnike policije, klupske su prostorije pročešljali i porezni inspektori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije