Naslovnica Sport Košarka

Rađa ljutit: 'Ekipa prije nas je požderala i popila 2 milijuna kuna'

Rađa je otvorio Facebook stranicu na kojoj gotovo svakodnevno piše o svojim uzorima, ljudima koji su ga oblikovali, suigračima, a u svom posljednjem postu se dotakao vremena kada je igrao u Bostonu.
29. rujna 2018. u 11:56 40 komentara 22658 prikaza
dino rađa
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Prije tri tjedna naš slavni košarkaš Dino Rađa pridružio se Krešimiru Ćosiću, Draženu Petroviću i Mirku Novoselu u kući slavnih kao tek osmi europski košarkaš kojemu je to uspjelo.

Dino Rađa DAN NAKON PRESICE Rađa se oglasio i bocnuo najbolje igrače: To nam odavno nedostaje

Rađa je otvorio Facebook stranicu na kojoj gotovo svakodnevno piše o svojim uzorima, ljudima koji su ga oblikovali, suigračima, a u svom posljednjem postu se dotakao vremena kada je igrao u Bostonu. Međutim, zanimljiviji od samog posta je njegov odgovor na pitanje jednog korisnika o stanju u hrvatskom savezu.

Dino Rađa U Kući slavnih Dino Rađa pokazao što je dao ugravirati u zlatni prsten

Odgovor Dina Rađe prenosimo u cijelosti.

- Nije hrvatska košarka nikad imala dobru atmosferu. Samo privid. Šta se tiče popunjavanja, moja ideja je odavno bila krenuti iz početka, ali sponzorima ta ideja ne ide baš jer nije isto kad se slikaju najbolji, a kad klinci. Što je njima u glavi i meni je nedokučivo. Za bit uspješan treba se žrtvovat, a to njih nitko nije naučio.  Nije problem u planu i programu nego generalno u novcima. Svi ozbiljni treneri uzimaju velike novce koje savez nažalost nema. Ubija nas dug koji su napravili prethodnici, a on je ogroman. Što se tiče moljenja, prisiljeni smo jer nam je izbor skučen, ali i to polako ide u zaborav. Tko hoće hoće, tko neće neće. Vise se nikog neće molit. Eto valjda san bija dovoljan.

- Vjeruj mi da se trudimo maximalno, ali ne ide ništa preko noći. Vi nemate pojma što smo zatekli u savezu. Kakve likove i običaje. Trebat će vremena za sve to pokrenuti. I da ne zaboravim, 5 milijuna kuna duga. 2 milijuna za žderanje na EP 4 dana u Zagrebu. 2 milijuna kuna. Ej. Za petstotinjak ljudi jest kanapee i pit kolu i pivo. 2 milijuna je*enih kuna. Mogli smo imati dva je*ena trenera za te pare - stoji u odgovoru Dina Rađe.

Pogledajte video: Mladi zlatni košarkaši u Hrvatskoj

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Možda Rađa ima poštene namjere..velim možda..no ja ga još jednom pitam: Zašto ste potjerali Aleksandra Petrovića koji je imao autoritet i znao posložiti zvijezde na OI RIO ?Jedva ste dočekali loš dan i poraz od Rusije na Euru i otkazali ... prikaži još!azali mu....I potom doveli preko splitske veze onog neznalicu...a nakon njega još jednog neznalicu...Ispada,štovani Rađa; kako ste ti i Vranković dvije neznalice.

 • IvoFrtajler:

  Veliki igrač i vrlo mali čovjek

 • ja-kan:

  Ja ću ovoga lika pamtiti po tome što je, iako dolarski milijuner, bez imalo stida uzeo povlaštenu sportsku mirovinu s 45 godina starosti čime je manje novca ostalo za umirovljenike koji su uplaćivali u mirovinski fond i po 40 godina. ... prikaži još! Baš jadno ali nije jedini.