Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premier liga

R. Keane: United je daleko ispred Cityja

'Manchester City\'s Sergio Aguero celebrates scoring during the UEFA Champions League match at the Etihad Stadium, Manchester. Photo: Press Association/Pixsell'
'Dave ThompsonPress Association/P'
23.10.2011.
u 10:02

U 37-godišnjoj povijesti međusobnih utakmica City je samo jednom slavio na Old Traffordu.

Manchester je na nogama, ne pamti se kad je gradski derbi pobudio takvo zanimanje. United će na Old Traffordu (14.30 sati) dočekati zahuktali City, koji dolazi s dva boda prednosti...

– Bodovi iz te utakmice vrijede dvostruko, to bi se moglo pokazati na kraju sezone. No, ipak smo još u ranoj fazi natjecanja, vrata prvenstva tek su se otvorila, pa će biti vremena za poboljšanja. Zna se kako igramo bolje u proljeće, nadam se da će tako biti i ove sezone – rekao je menadžer Uniteda Alex Ferguson, koji može računati na standardni par srednjih braniča Vidić – Ferdinand.

– City je na vrhu, igra odlično i da nije protiv Fulhama prosuo vodstvo od dva gola razlike, sad bi imao stopostotni učinak – rekao je Ferguson.

Dodajmo da je u 37-godišnjoj povijesti međusobnih utakmica City samo jednom slavio na Old Traffordu! Jasno je da Cityjev menadžer Roberto Mancini ne mora održati posebni motivacijski govor u svlačionici, a talijanski je stručnjak, najavljujući derbi, najprije naglasio:

– Želio bih odati priznanje velikom sir Alexu Fergusonu, u 25 godina osvojio je sve što se može osvojiti. On je veliki učitelj i ponosan sam što mogu učiti od njega – govorio je Mancini i dodao:

– Vratimo li se s Old Trafforda s bodom, bio bih vrlo zadovoljan. Ali, naš nam pobjednički mentalitet ne dopušta razmišljanje o remiju. Bit će to sjajna utakmica. Derbi je uvijek drukčiji od ostalih utakmica, međutim ovaj ima i dodatnu težinu jer ćemo u slučaju pobjede pobjeći Unitedu na pet bodova! A to je već opipljiva prednost – smatra Mancini, koji može računati na sve igrače, osim, dakako, na suspendiranog Teveza.

– United ima izvanredne napadače, ne znaš s koje strane prijeti veća opasnost – zaključio je Mancini.

A legendarni kapetan Uniteda Roy Keane za BBC je rekao:

– City je napravio velike stvari, ali pred njim je još dug put da bi dosegnuo Unitedovu razinu. Mancini mora osvojiti nekoliko naslova prvaka, mora osvojiti i Ligu prvaka, kako bi se približio Unitedovoj klasi, koji je daleko, daleko ispred gradskog suparnika – kaže Keane.

Trener Arsenala Arsene Wenger jučerašnjom je izjavom pokazao da nema olimpijskog duha.

– Olimpijske igre su za atletiku, plivanje i druge slične sportove, no sigurno nisu za nogomet. Evo, recimo, kažite vi meni tko je bio olimpijski nogometni prvak osamdesetih ili devedesetih. Na OI nogometaši se samo nepotrebno muče.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Idler 3
Idler 3
12:56 23.10.2011.

Svaka čast svima al legenda u ovoj priči je Wenger >;-))

XI
xiulo
16:06 23.10.2011.

hihi

Avatar poljicanin
poljicanin
17:11 23.10.2011.

Sve je prolazno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije